Hajduk prodao igrača Slaven Belupu

Foto: Robert Matić/Hajduk.hr

"HNK HAJDUK i Slaven Belupo postigli su dogovor o transferu 21-godišnjeg Ivana Ćubelića koji nogometnu karijeru nastavlja u Koprivnici", objavio je splitski klub. Potvrda je to vijesti koju smo objavili jučer, a iako Hajduk nije službeno objavio detalje transfera, doznajemo da su klubovi dogovorili transfer za nula eura i trenutno nepoznati postotak od iduće prodaje.

Mladi veznjak je u rujnu 2020. godine bio na popisu 60 najvećih svjetskih talenata prema uglednom magazinu The Guardian, ali svoj potencijal u Hajduku nije ispunio pa će svoju karijeru pokušati izgraditi na drugoj lokaciji. Bio je član svih mlađih uzrasta reprezentacije Hrvatske do U-19 razine, a ukupno je skupio 35 nastupa i dva pogotka.

Imao je ugovor do 2026. godine

Hajduk je s Ćubelićem prije tri godine potpisao ugovor do 2026. godine, a tadašnji sportski direktor Mindaugas Nikoličius je prilikom potpisa rekao: "Ivan Ćubelić veznjak je iznimnih kvaliteta, koje pokazuje kroz kontinuirani napredak i svoj razvojni potencijal, zbog kojeg je u aktualnoj sezoni priključen drugoj momčadi kako bi tako stekao iskustvo igranja na seniorskoj razini. Od 2013. godine neizostavan je član svih uzrasnih kategorija našeg kluba.

Potpisivanjem ugovora s Ivanom nastavljamo sa strategijom koju smo započeli. U proteklih pet mjeseci potpisali smo dugoročne ugovore sa Stipom Biukom, Marinom Ljubičićem, Karlom Sentićem, Tonijem Silićem te sada s Ivanom Ćubelićem. To je put kojim planiramo nastaviti u budućnosti". U klubu je sada samo vratar Silić koji će vjerojatno na novu posudbu.

Nije se nametnuo u prvoligaškom društvu

Ćubelić je prve nogometne korake napravio u akademiji splitskog Adriatica, odakle je 2013. godine prešao u akademiju Hajduka. U sezoni 2020./21. je prvi put počeo nastupati na seniorskoj razini igrajući za drugu momčad Hajduka u drugom rangu hrvatskog nogometa te je upisao 22 nastupa uz jedan pogodak i pet asistencija.

Debi za prvu momčad Hajduka je upisao u kolovozu 2021. godine odigravši jednu minutu u pobjedi 1:0 protiv Hrvatskog dragovoljca, a potom je poslan na posudbu u Dugopolje. Tamo je skupio 21 utakmicu i sljedeće sezone ga je Hajduk poslao na posudbu u Varaždin, gdje se nije nametnuo te je odigrao samo četiri utakmice prije povratka u Hajduk. Ukupno je za prvu momčad Hajduka nastupio u 12 utakmica i zabio jedan gol. Prošlu sezonu je igrao za Solin, Gattuso ga je poveo na pripreme, gdje se ozlijedio, i sada napušta klub.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.