Hajduk s velikim problemima ide kod Dinama. Je li ovo najbolji Lekin sastav za derbi?

HAJDUK je u nedjelju u 22. kolu SuperSport HNL-a na jedvite jade pobijedio zadnju momčad lige Goricu 2:1 i nastavio lov za Dinamom, no splitski klub u idućih par dana čekaju dva jako teška dvoboja, koji mogu odrediti nastavak sezone. U nedjelju, 26. veljače, Bili od 15 sati gostuju na Maksimiru kod lidera Dinama, a već 1. ožujka u Gradskom vrtu igraju četvrtfinale Kupa protiv Osijeka.

Hajduk je praktički ostao bez pola momčadi zbog ozljeda pa je jasno da će Ivan Leko imati iznimno težak zadatak da sastavi momčad koja će se u samo nekoliko dana moći suprotstaviti Dinamu i Osijeku. Najveći problem ima u obrani i veznom redu.

Desetkovani Hajduk

Chidozie Awaziem ima ozljedu lože i čekaju ga najmanje tri do četiri tjedna izostanka s terena. Dominik Prpić je protiv Gorice ozlijedio zglob u 30. minuti, izdržao je taj susret, ali sad ga neće biti najmanje tri tjedna. Kalik, Borevković i Grgić najvjerojatnije će biti spremni tek sljedeći tjedan, a sigurno je da preskaču Dinamo i Osijek u Kupu. U ta dva susreta neće igrati ni ozlijeđeni Emir Sahiti.

Uz to, od ranije zbog ozljeda nedostaju vratar Lovre Kalinić i stoper Josip Elez te će Leko imati vrlo velikih problema sa sastavljanjem ekipe.

Leko mora odlučiti hoće li na Dinamo i Osijek s tri ili četiri igrača u zadnjoj liniji 

Trener Hajduka od svog je dolaska na Poljud forsirao igru s tri stopera, a želi li protiv Dinama i Osijeka nastaviti s tom formacijom, morat će dati šansu za debi mladom Luki Vuškoviću, koji će 24. veljače napuniti 16 godina te će po pravilima HNS-a imati pravo odigrati seniorsku utakmicu.

Opcija je i romb?

Odluči li se Leko na taj potez, ispred vratara Sentića stajat će tri stopera - Ferro, Simić i Vušković. Na lijevoj strani trebao bi biti Melnjak, a na desnoj Mikanović ili Lovrencsics. U sredini se već nametnuo mladi Rokas Pukštas, a njemu bi društvo trebali praviti Filip Krovinović i 18-godišnji defenzivni veznjak Marko Capan. Naprijed će, naravno, biti Marko Livaja i Nikola Kalinić.

No postoji mogućnost da Leko u dva iduća dvoboja zaigra i s četiri igrača u zadnjem redu, a kako nema Sahitija, može se očekivati da sredina bude postavljena u rombu. Na vratima je Sentić siguran, dva stopera su Simić i Ferro, lijevog beka bi igrao Melnjak, a desnog Mikanović ili Lovrencsics. U vezi bi bili Capan, Pukštas, Krovinović i Marokanac Yassine Benrahou, a naprijed su Livaja i Kalinić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.