ISTRA - HAJDUK

Hajduk u Puli traži nastavak sjajne serije i potvrdu prvog mjesta u HNL-u

Foto: Milan Sabic / Pixsell

HAJDUK večeras od 19 sati igra utakmicu 10. kola HNL-a protiv Istre 1961 na Aldo Drosini. Bijeli u Pulu dolaze kao lideri na ljestvici s 19 bodova iz prvog prvenstvenog ciklusa od 9 kola.

Neuvjerljiva izdanja u Kupu

U srijedu su obje momčadi u dosta izmijenjenim sastavima igrale utakmice Kupa te nisu pokazale ono što se od njih očekivalo. Istra je kod Udarnika iz Kurilovca uspjela proći dalje rezultatom 3:2 tek nakon 120 minuta, a ni Hajduk nije bio puno bolji.  

Očekivalo se da će Mladost iz Petrinje završiti utakmicu s barem pet komada u mreži, no Bijeli su sve do samog kraja susreta rezultatski visjeli, a Mladost je stvorila neke opasne prilike. Tek je u sudačkoj nadoknadi Jairo uspio riješiti pitanje pobjednika.

"Bez obzira na to koja je ekipa bila, ti moraš odigrati kvalitetniju i bolju utakmicu. Moraš se priviknuti na protivnika i teren, puno smo držali loptu, igrali lijevo-desno, malo je bilo dubine koju smo tražili. Jedino je dobro što smo prošli dalje. Razočarao me malo pristup nekih igrača. Protivnik je igrao na emociju i zalaganje, kod nas nije bilo tako. Panike nije bilo, ali bilo je razočaranje, očekivali smo više", jasan je nakon utakmice bio trener Hajduka Damir Burić.

Kakvu Istru očekivati?

Domaćin je u prvih nekoliko kola pružio odlične partije. Na otvaranju prvenstva na Poljudu odigrali su vrlo dobro utakmicu, otišli su kući praznih ruku, ali u sljedeće dvije su naplatili svoju dobru igru protiv konkurenata Varaždina i Intera. Već se počelo pisati i govoriti o najugodnijem iznenađenju ove sezone, ali nakon toga uspjeli su osvojiti samo dva boda, a u posljednje tri prvenstvene utakmice uopće nisu zatresli protivničku mrežu. Nisu igrali toliko loše, ali golovi su izostali, a bod su uzeli samo u remiju bez golova protiv Osijeka.

Uoči ove utakmice i spomenute dobre Istrine predstave na Poljudu u prvom kolu, treba se prisjetiti konteksta te utakmice. Hajduk je nekoliko dana prije bio doživio najveći poraz u povijesti, a Istra je tu "namirisala krv" i pokušala nešto otvorenije. U redovima Hajduka postojala je u tom trenutku ogromna nesigurnost, ali Istra to nije uspjela iskoristiti.

Iako danas igraju na domaćem terenu, vjerojatnije je da ćemo ih ovaj put vidjeti u puno opreznijem izdanju. Trener Prelec dosad je pokazao da se voli nadigravati, no trenutni bodovni konto sugerira i da bi mu i bod bio jako važan. Također, Hajduk ne izgleda ranjivo kao prije dva mjeseca, upravo suprotno.

“Možemo očekivati još jednu zanimljivu utakmicu. Dolazi nam Hajduk, a motiva nam sigurno neće nedostajati. U dobrom su ritmu, puni samopouzdanja i usto su u Kupu odmorili najvažnije igrače, što pokazuje koliko ozbiljno pristupaju ovoj utakmici. Sigurno će dati sve od sebe da nastave pobjednički niz, dok s druge strane mi imamo svoj, drugačiji put, vjerujemo u sebe i znamo koliko možemo, ali smo i svjesni da u ovakvim utakmicama ne ovise stvari isključivo o nama, nego i o protivnicima. Ono najbitnije je da mi damo svoj maksimum, jer onda možemo vjerovati i kako ćemo isprovocirati faktor sreće koji će stvari u nekim trenucima okrenuti na našu stranu”, rekao je Ivan Prelec.

Istra i dalje ne može računati na Paeza i Sanea, nema ni Fuentesa koji će vjerojatno proći bez operacije, a Maganjić još nije potpuno spreman. Bušnja bi mogao nastupiti, a Fintić i Močinić vjerojatno će biti na klupi. 

Kako će igrati Hajduk?

U ovoj sezoni Hajduk je igrao u nekoliko sustava, a današnji bi trebao biti nalik onome iz utakmice protiv Intera. U odnosu na Inter sigurno neće biti dvojice startera - Davida Čoline koji je pod virozom te Hamze Barryja koji odrađuje suspenziju zbog žutih kartona. Trener Burić gotovo će se sigurno odlučiti za to da umjesto njih dvojice tu uskoče Dolček i Jurić, bez značajnijih promjena u sustavu. Jedini upitnik još ostaje u napadu, ali tu bi trebali startati Jairo i Jradi, dok bi Eduok svoju priliku mogao dočekati s klupe.

"Maksimalno smo koncentrirani na utakmicu u Puli, momci znaju da igramo protiv jedne jako dobre momčadi, ali mi imamo svoju kvalitetu, moramo je pokazati i volio bih da odigramo konstantnije, odnosno da period naše dobre igre bude duži kao što je to slučaj na domaćem terenu", kazao je trener Bijelih Damir Burić na konferenciji za medije uoči dvoboja u Puli. 

Hajduk protiv Istre ima nevjerojatno dobru tradiciju

Hajduk već godinama ima velikih problema na gostovanjima kod svih protivnika, no Istra mu praktički ne može ništa. Pomalo nevjerojatno zvuči podatak da je Hajduk protiv Istre slavio u čak 11 utakmica zaredom, a u tom periodu gol-razlika koju je ostvario je velikih 38:8. Naravno, taj niz uključuje i popriličan broj pobjeda u gostima, a Hajduk je tu stao na 5, uz gol-razliku 16:4. Prema tome, Hajduk ima sve predispozicije da i danas upiše tri boda i da se ponovno odmakne od Dinama.

Glavni sudac utakmice je Fran Jović iz Zagreba, a asistirat će mu Ivica Modrić, Luka Pušić i Ivan Vučković.

OČEKIVANI SASTAVI

ISTRA: Čondrić - Grujević, Tomašević, Bosančić, Pavić - Einar - Lončar, Ivančić, Ćuže, Gržan - Perić-Komšić

HAJDUK: Posavec - Juranović, Ismajli, Simić, Dolček - Nejašmić, Jurić, Bradarić - Caktaš - Jradi, Jairo

Rezultati by SofaScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.