Hajduk ušao u niz u kakvom nije bio već osam godina

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HAJDUK je osigurao drugo mjesto na SuperSport HNL ljestvici ove sezone. Posljednje dvije utakmice momčad Ivana Leke igrala je bez pritiska rezultata i pobijedila ih je identičnim rezultatom - 3:0. Najprije je pala Lokomotiva u Zagrebu, a u subotu i Osijek na Poljudu.

Lekina momčad već pet kola nije primila pogodak, što je prava rijetkost za Hajduk posljednjih godina. Niz je to kakav je Hajduk ostvario zadnji put u listopadu 2015. godine. Trener je tad bio Damir Burić Šolta, a glavni igrači Tino Sven Sušić, Franck Ohandza, Lovre Kalinić, Nikola Vlašić, Andrija Balić...

Ove sezone Hajduk je niz počeo na Poljudu, pobjedom 2:0 protiv Varaždina. Zatim je odigrao 0:0 s Goricom pa na Poljudu u dosta sterilnom derbiju odigrao 0:0 s Dinamom. Uslijedile su spomenute pobjede od 3:0 protiv Lokomotive i Osijeka. 

Leko promijenio formaciju i golmana

Utakmice bez primljenih golova pozitivan su znak za Leku, koji se nakon dolaska mučio sa slaganjem obrane, koja je samo nizala greške. Awaziem i Borevković bili su dežurni krivci koje se često prozivalo na društvenim mrežama.

Nije igračima Hajduka nikako odgovarao sustav 3-5-2 koji je Leko forsirao pa se trener morao prilagoditi momčadi i vratiti je u formaciju 4-2-3-1. Sustav u kojem su momčad slagali Valdas Dambrauskas i Mislav Karoglan pokazao se kao puno stabilniji od Lekinog s trojicom iza.

Obrambeni igrači imali su problema s markiranjem, nerijetko su izgledali zbunjeno i nisu znali gdje trebaju stajati i koje zone pokrivati. Bitan faktor je i promjena golmana. Leko je povjerenje dao iskusnom Ivanu Lučiću, a mladu nadu Karla Sentića posjeo je na klupu. 

Hajduk do kraja prvenstva ima još dvije utakmice - gostovanje kod Slaven Belupa pa Šibenik na Poljudu u zadnjem kolu. Puno važnija utakmica je finale Kupa, koje se igra 24. svibnja na Rujevici, gdje će igrati također protiv Šibenika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.