Hajduk želi iskoristiti raspad Bordeauxa i dovesti napadača plaćenog 3 milijuna eura?

Foto: EPA

SLOVENSKI reprezentativni napadač Žan Vipotnik (22) bio je vruća tema prijelaznog roka u Hrvatskoj prošlog ljeta. Tada je igrača Maribora htio dovesti Dinamo. Podsjetimo, hrvatski prvak dugo je pregovarao s Mariborom koji je tražio oko 3.5 milijuna eura za svog centarfora. Dinamo nije htio toliko dati, pa je Vipotnik u srpnju prošle godine za 3.2 milijuna eura otišao u francuskog drugoligaša Bordeaux.

Vipotnik je prošle sezone u Francuskoj odigrao 40 utakmica, u kojima je zabio deset golova i upisao četiri asistencije. Prilikom dolaska u klub potpisao je ugovor do ljeta 2028. godine, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 2.5 milijuna eura. Na netom završenom Europskom prvenstvu s reprezentacijom Slovenije stigao je do osmine finala, a odigrao je 14 minuta u drugom kolu skupine protiv Srbije. Za Sloveniju je upisao devet nastupa i zabio dva gola.

Bordeaux je bankrotirao

Činilo se da je odlaskom u Francusku priča o Vipotniku i SuperSport HNL-u definitivno završena, ali sada su se ta vrata ponovno otvorila. Naime, Bordeaux je bankrotirao. Klub je prošlu sezonu završio kao dvanaesti u francuskoj drugoj ligi, a proteklih tjedana uprava je očajnički tražila investitora. Pregovaralo se s Fenway Sports Grupom, koja u vlasništvu drži Liverpool, ali do dogovora nije došlo pa su čelni ljudi bili prisiljeni priopćiti francuskom nogometnom savezu da se odriču profesionalnog statusa.

Kao rezultat toga, svi profesionalni igrači Bordeauxa i oko 70 članova akademije ostali su bez ugovora, a zatvaraju se i trening-centar te akademija. Tako je došlo do neslavnog kraja slavnog kluba koji je osnovan 1920. godine i koji je osvojio šest naslova prvaka Francuske. Bordeaux je otpustio sve svoje nogometaše, a među njima je i Vipotnik.

Slovenci: Hajduk se uključio u utrku za Vipotnika

Odmah su krenule špekulacije da bi Dinamo mogao pokušati ponovno dovesti Vipotnika. Slovenska Nogomania piše kako je sada Vipotnik dostupan te da bi uskoro mogao imati novi klub. "Možda bi mu ruku mogli ponuditi u Celju ili čak Mariboru, koji još uvijek nije dobio sav novac od njegovog transfera. Sada je pitanje hoće li ga uopće dobiti. Tko zna, možda sada, kada je Vipotnik opet dostupan, ponovno oživi interes zagrebačkog Dinama."

Međutim, danas se u slovenskim medijima pojavila informacija da je za dovođenje Vipotnika zainteresiran i Hajduk. Sport Klub navodi da su za potpis Vipotnika, između ostalih, ozbiljno zainteresirani Sunderland, Twente, Bochum i Hajduk. Predstavnici splitskog kluba kontaktirali su igračevog agenta Sašu Župana. On je za Sport Klub potvrdio kako trenutno vlada veliki interes za njegovog štićenika te je dodao: "Pred nama je tjedan s puno sastanaka. Vjerujem da će do kraja tjedna stvari biti puno jasnije."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.