Hajdukov direktor gledao albanskog asa Slavena. Pogledajte kakvog majstora je vidio

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

MINDAUGAS NIKOLIČIUS, sportski direktor Hajduka, uživo je gledao prvu utakmicu SuperSport HNL-a naklon pauze, Lokomotiva - Slaven Belupo (1:3). Mr. Football, kako sam sebe naziva, nije se u Kranjčevićevoj zatekao slučajno. Hajduk je naime zadnjih pola godine pratio albanske zvijezde oba kluba. Arber Hoxha, lijevo krilo Slavena i reprezentacije Kosova, prošle sezone briljirao je protiv najvećih hrvatskih klubova.

Hajduku je zabio u dvije utakmice, a pogađao je i protiv Dinama i Rijeke. Meč kod Lokomotive dočekao je s tri gola i dvije asistencije i onda u 14. minuti sinoćnje utakmice izveo majstoriju za prvi gol gostiju. S lijevog krila se sjurio prema golu domaćina, prošao dvojicu suparnika i pucao. Lopta se odbila od Branimira Kalaice i završila u golu. Hoxha se tako u najboljem svjetlu pokazao pred sportskim direktorom Hajduka. Transfermarkt ga procjenjuje na 900 tisuća eura.

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Drugi igrač ove utakmice zanimljiv Hajduku je Lokomotivin napadač Indrit Tuci (23). Lider HNL-a je ljetos bio blizu kupnje igrača kojeg spomenuti izvor cijeni na 600 tisuća eura. Tuci je ove sezone postigao 6 i namjestio 2 gola. U zadnjih mjesec dana zabio je Dinamu, Rijeci i Osijeku.