Hajdukovci će zbog hukanja Carlosu protiv Šibenika igrati pred praznim tribinama?

OSIM što je Hajduk na utakmici s Varteksom praktički izgubio prvenstvo, zbog te utakmice bi utakmice mogao protiv Šibenika mogao igrati pred praznim tribinama, a u najgorem slučaju derbi na Poljudu bi se odigrao bez prisustva gledatelja.

Nakon nedjeljne utakmica disciplinski sudac Krešimir Vlajčević dobio je na stol prijavu delegata susreta Hajduk - Varteks, Vlade Šobote koji je u zapisnik unio vrijeđanje na rasističkoj osnovi od strane domaćih navijača u 49. i 61. minuti. Hukanje je bilo "posvećeno" Carlosu, a zabilježena je i dimna zavjesa koja je ometala igru na toj utakmici.

Valja se također prisjetiti da je Hajduk ove sezone već novčano kažnjavan zbog incidenata na utakmicama s a Slaven Belupom i Dinamom. Bijeli su zbog bakljade i rasističkog vrijeđanja Sammira na derbiju u veljači kažnjeni s 200 tisuća kuna. Također, Hajduk je tada kažnjen i s jednom utakmicom pred praznim tribinama, ali je kasnije to ukinuto.

Ukoliko se Vlajčević odluči da Hajduk jednu utakmicu igra pred praznim tribinama, to će najvjerojatnije biti na dvoboju sa Šibenikom koji je na rasporedu nakon gostovanja na Kantridi. Ako se pak odluči na novčanu kaznu, ona prema pravilima može biti do 200 tisuća kuna.

Teoretski je moguće da disciplinski sudac odredi da Hajduk bez publike igra na derbiju u posljednjem kolu prvenstva ili u finalu Kupa protiv Dinama, ali je vjerojatnije da će odluku donijeti do dvoboja sa Šibenikom.

M.Pa.
Foto: Jakov Prkić (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.