Hajdukovci odradili prvi trening: Publiku iziritirao nespremni Eliakwu

NOGOMETAŠI Hajduka odradili su u srijedu navečer prvi trening u Splitu nakon povratka iz Austrije. Trenirali su i Brazilci Paraiba i Thiaguinho, Nigerijac Eliakwu (već dobio nadimak - Ali), te Ivan Rodić.

Nešto više od 150 gledatelja pratilo je trening, na kojem su nakon standardnog zagrijavanja puleni Ante Miše suzili teren i zaigrali na dva gola. Nominalno prvu momčad činili su Subašić, Rubil, Pandža, Maloča, Šerić, Skoko, Andrić, Tomasov , Gabrić, Ibričić i Vukušić.

Od "prvotimaca" najviše se iskazao Vukušić koji se stalno nudio i plijenio agresivnošću, dok se pak s druge strane na terenu najmanje dopao nigerijsko pojačanje Eliakwu, koji nije zadovoljio niti fizičkom spremom, niti brzinom. Na početku trening utakmice svaki njegov dodir lopte bio je popraćen pljeskom, koji se onda kasnije pretvorio u neodobravanje publike.

Posebice je interesantno kako je glavna Eliakwuova referenca trebala biti nesvakidašnja brzina, međutim u paralelnom sprintu Rodić se pokazao nedvojbeno bržim i spremnijim. Dodajmo kako će do subotnjeg trokut-turnira (Hajduk - Nacional - Blackburn) Splićani će trenirati jedanput dnevno, i to na glavnom travnjaku u 19 sati (četvrtak i petak).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.