Hajduku nije valjao. Sada na Wembleyju čuva Kanea

Foto: Profimedia

OLEKSANDR SVATOK (28) je u veljači 2019. došao u Hajduk. Ukrajinski stoper kupljen je od Zorje iz Luhanska za 375 tisuća eura. Samo 11 mjeseci i tek 19 utakmica za Bile kasnije prodan je u domovinu za manje nego što je plaćen. Hajduk ga je Dnjipru dao za 350 tisuća eura.

Od tada su prošle tri godine, a Svatok je od onog koji se kod Damira Burića nije mogao probiti pored Ardiana Ismajlija i Stefana Simića dogurao do onog koji na Wembleyu čuva Harryja Kanea. Kao nezamjenjivi kapetan Dnjipra, koji je ovo sezone vodio drugoplasiranu momčad prvenstva i do nokaut-faze Konferencijske lige, Svatok je dobio poziv u reprezentaciju.

Sjajan debi za reprezentaciju i to na Wembleyju protiv viceprvaka Europe

Za nju je danas igrao prvi put i to u kvalifikacijama za Euro protiv Engleske na Wembleyju. Ukrajina je izgubila 2:0, ali za Svatoka i naciju napaćenu ruskom agresijom i okupacijom spektakl na Wembleyju znači neopisivo puno. Osim toga, Svatokov učinak, službena statistika i ocjena koju je na osnovu njih dobio, svjedoče da je na najslavnijem stadionu protiv viceprvaka Europe odigrao jako dobro.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.