Hajduku treba jedan Dejo Računica. Dinamo ima takvog igrača, ali mu ne igra

NEKADAŠNJI prvak s Hajdukom i bivše hajdučko srce Vladimir Balić za Index je komentirao derbi između Dinama i Hajduka, koji je završio bez golova. 

Očekivano, kalkulirajući derbi. Nitko nije želio previše riskirati. Hajduk nije imao ni potrebu ulaziti u prevelik rizik s obzirom na bodovno stanje, a Dinamo se nije usudio napasti u ovom trenutku. Realno, s obzirom na uloge, ovo je najobjektivniji rezultat. Bio je ovo sudar dvije radne ekipe, a kad se susretnu dvije takve momčadi, onda tu ljepote nema. Nema nikakvog rješenja, nego se sve svodi na sudar zida o zid.

Hajduku treba jedan Dejo Računica. Dinamo ima takvog igrača, ali mu ne igra 

Mislim da će na proljeće biti jako zanimljivo, a, naravno, puno toga ovisi o tome kako će jedna i druga ekipa odraditi prijelazni rok. Hajduku ne treba puno, ali mu treba više plemenitih igrača jer ako ne dovede nekog takvog, svaka utakmica će biti teška muka.

Hajduku treba jedan Dejo Računica, takav igrač, majstor koji će znati povezati obranu i napad. U mojoj generaciji to su bili Niko Kranjčar, Florin Cernat i Josip Balatinac. Dinamo ima jednog takvog igrača koji mu ne igra. Antonio Marin je profil igrača o kakvom pričam.

Što bi Livaja trebao napraviti? Predriblati sve, sam sebi nabaciti i zabiti gol?

Također, Hajduk bi u zimskom prijelaznom roku trebao dovesti još jedno kvalitetno krilo, a jako je bitno da i Žaper bude u pravoj formi. Jednostavno, Livaja ne može sve sam. Evo, i nakon ove utakmice neki će reći da je Livaja bio ovakav, onakav, da nije primio loptu...

A što bi to Livaja trebao napraviti? Doći na svoju polovicu, primiti loptu, predriblati sve igrače, sam sebi centrirati i zabiti gol? Nervira me kad vidim to skrivanje igrača od lopte. Obrana je dobra, ali ne mogu samo igrati obrana i Livaja. Zato kažem da Hajduku nužno treba jedan Računica.

Ako se Dinamo brutalno ne pojača, mislim da nema šanse

Odradi li Hajduk dobro prijelazni rok, a Dinamo ne napravi neko čudo, mislim da tu leži velika prilika za Hajduk. Nije to više onaj Dinamo od prije par sezona i mislim da neće imati šanse ako se opasno ne pojača.

Hajduku je puno teže igrati protiv Istre i takvih ekipa nego protiv Dinama. Dinamo više nema kvalitetu kakvu je imao, a igrači Hajduka u derbijima daju puno više nego što možda i objektivno mogu. Zato ove sezone Dinamo ne može do pobjede protiv Hajduka.