BUNDESLIGA

Haland objasnio zašto je odabrao Dortmund

Foto: @BVB/Twitter

BORUSSIA DORTMUND je možda napravila posao desetljeća s dovođenjem 19-godišnjeg Erlinga Halanda iz Salzburga za samo 20 milijuna eura.

Nevjerojatni norveški napadač zabio je 28 golova u 22 nastupa ove sezone i Nijemci su odlučili aktivirati njegovu otkupnu klauzulu. Haland je bio na korak do Manchester Uniteda, ali su Englezi u zadnji trenutak otkazali njegov transfer jer nisu željeli Halandovu ocu i menadžeru Minu Raioli isplatiti postotak budućeg transfera.

No, Haland je u razgovoru za klupsku stranicu rekao da je on odabrao Borussiju ispred ostalih klubova.

"Borussia je bila vrlo direktna. Rekli su mi da me jako žele, da im se sviđa moj stil igre i da imam mjesto u momčadi. Osjetio sam neku dobru vibraciju, svidjela mi se atmosfera oko kluba i odabrao sam Dortmund. Želim navijačima pokazati tko sam jer nikad nisam volio puno pričati. Sve ćete vidjeti na terenu", rekao je Haland.

Jedina prava konkurencija u momčadi za mjesto prvog napadača mu je Paco Alcacer koji je navodno na odlasku iz kluba iako ga je Borussia ljetos otkupila od Barcelone za 30 milijuna eura. Maximilian Philipp je prodan moskovskom Dinamu, a Mario Götze ipak nije klasični centarfor pa je za očekivati da će Haland odmah uskočiti u momčad.

Borussia je trenutačno na pripremama u španjolskoj Marbelli gdje će odigrati tri prijateljske utakmice protiv Standarda, Feyenoorda i Mainza. Žuto-crni su uoči nastavka prvenstva četvrti na tablici sa sedam bodova manje od Leipziga, a prvu utakmicu u proljetnom dijelu prvenstva igraju 18. siječnja u gostima kod Augsburga.