FORMULA 1

Hamilton slavio u Portugalu i srušio Schumacherov rekord po broju pobjeda u Formuli 1

Foto: Getty Images

LEWIS Hamilton slavio je na Velikoj nagradi Portugala, voženoj na stazi Algarve International u Portimau, te tako došao do svoje 92. pobjede u karijeri. Time je prestigao Michaela Schumachera na listi vozača s najviše pobjeda u povijesti.

Britanac je slavio ispred svog momčadskog kolege Valtterija Bottasa, koji je do cilja stigao na drugom mjestu, dok je treći bio Max Verstappen u Red Bullu.

Totalna dominacija

Charles Leclerc imao je jako dobru utrku za Ferrarijeve ovogodišnje standarde i osvojio četvrtu poziciju, dok je do pete pozicije stigao Pierre Gasly u AlphaTauriju, ispred Carlosa Sainza i Sergija Pereza.

Koliko je dominantan Hamilton bio u Algarveu najbolje govori činjenica da je sve vozače do četvrtog mjesta ostavio iza sebe za krug ili više.

Istrpio je i grčeve

Ispred drugoplasiranog Bottasa imao je 25 sekundi prednosti, a njega je prestigao u 20. krugu utrke i od tog trenutka nije prestajao juriti do kraja.

Nakon što je prestigao Bottasa napravio je sedam sekundi prednosti u devet krugova i već u tom trenutku gotovo pa riješio pitanje pobjednika, iako su ga osam krugova prije kraja počeli mučiti grčevi. Ipak, Britanac nije pogriješio već je odvezao do kraja i ispisao povijest. 

 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.