NBA

Hardena čekali na pripremama u Houstonu, on se razbacivao parama na partyju

Foto: Getty Images

HOUSTON ROCKETSI još nisu ispunili želju Jamesu Hardenu i pronašli mu novi klub. Harden nije ispunio njihovu želju da se pojavi na treningu prvog dana priprema.

Službeni razlog je NBA protokol za koronavirus, ali indikativno je da se Harden nije pojavio ni na večernjem individualnom treningu, iako je novi trener Stephen Silas najavio da će doći.

Trebao je u Houstonu biti već tjedan dana, a on je za vikend na tulumu bacao pare u zrak

NBA je, naime, zahtijevala od igrača da u grad u kojem njihov klub igra dođu do 30. studenoga te do prvog službenog okupljanja odrade period samoizolacije i ne idu nikamo osim zbog testiranja, treninga i esencijalnih aktivnosti poput odlazaka u trgovinu. Harden je pak tijekom vikenda na društvenim mrežama objavljivao fotografije iz Atlante, s rođendanske proslave repera Lil Babyja, i to bez zaštitne maske, ali od njegovih fotografija puno je zanimljivija snimka koja je navodno nastala na tom tulumu.

Harden je još prije nekoliko tjedana izjavio da želi otići iz Rocketsa, razočaran smjerom u kojem je klub krenuo nakon odlazaka trenera Mikea D'Antonija i generalnog menadžera Daryla Moreya. Nezadovoljstvo je istaknuo i Russell Westbrook, kojeg su Rocketsi uskoro trejdali u Washington Wizardse za Johna Walla i budući izbor na draftu.

Odbio 103 milijuna za dvije godine. Ne bi to učinio da mu je ostanak i u primisli

Američki mediji pisali su da su se Rocketsi konzultirali s Hardenom prije te razmjene i da ju je Brada odobrio, no još je potpuno neizvjesno kakvi su njihovi planovi s njim u ovoj sezoni. Harden je sredinom studenoga odbio 103 milijuna dolara vrijedno produljenje ugovora na dvije godine, čime bi postao prvi košarkaš koji u jednoj sezoni zarađuje 50 milijuna.

Hardenova preferirana destinacija su Brooklyn Netsi s Kevinom Durantom i Kyriejem Irvingom, a povezuje ga se i s Philadelphia 76ersima, koji bi zbog njega možda bili spremni razdvojiti Joela Embiida i Bena Simmonsa. Morey je sad u Sixersima, a D'Antoni u Netsima.

Rocketsima se još ne žuri, ugovor vrijedi još dvije godine

Harden ima još dvije godine ugovora i očekuje se da će započeti sezonu u Houstonu koji neće žuriti s trejdom, nego će čekati najbolji "paket" koji može dobiti za njega. U međuvremenu se Brada trebao pojaviti na nedjeljnom treningu, ali nije, a službeno objašnjenje je NBA protokol o covidu.

Novi trener Stephen Silas na okupljanju je rekao da nije bio u nedavnom kontaktu sa svojim superstarom, ali je najavio da će doći na večernji individualni trening. ESPN javlja da se Harden ni tada nije pojavio, ali da je poručio klubu "da će doći uskoro".

Rocketsi su u prijelazni rok krenuli kao da su počeli s rekonstrukcijom te razmijenili Roberta Covingtona u Portland za Trevora Arizu, ali njega su uskoro proslijedili Detroitu kako bi doveli mladog krilnog centra Christiana Wooda. Uskoro su potpisali ugovor s nekadašnjom centarskom zvijezdom DeMarcusom Cousinsom, koji je u posljednje dvije i pol godine proživio dvije najteže ozljede u košarci te zamijenili Westbrooka za Walla, koji nije igrao protekle dvije godine.

Prije nekoliko godina ovo bi bio trojac za naslov, ali danas...

Harden, Wall i Cousins bi prije 3-4 godine bili postava za naslov prvaka, ali potpuno je neizvjesno u kakvom su stanju potonja dvojica danas i ne djeluje kao da je njihov dolazak razlog da se Brada predomisli u želji za odlaskom.

"Želim da bude s nama i da bude važan dio onog što radimo ovdje, ali o njegovoj volji i posvećenosti morat ćete pitati njega kad dođe", poručio je novinarima trener Silas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.