Premiership

Hart dobio poklon od Messija: "Čudno je. Ponosan sam što si mi zabijao golove"

Foto: Instagram/Joe Hart

JOE HART je konačno dobio boce piva kao poklon od Lionela Messija, a onda se time pohvalio na Instagramu.

Fotografije su ranije objavili Oblak i Buffon

Podsjetimo, svi golmani kojima je Lionel Messi zabio gol kao igrač Barcelone dobili su onoliko boca piva koliko im je Argentinac dao golova. Boce je dijelila kompanija Budweiser koja je Messijev sponzor.

Messi je u prosincu 2020. godine srušio Peleov rekord po broju golova za jedan klub na utakmici Barcelone protiv Valladolida (3:0). On je pogotkom protiv Valladolida stigao do 644. gola za Barcelonu, a Pele je za Santos postigao 643 pogotka. Treći na ovoj listi je Gerd Muller koji je u dresu Bayerna postigao 570 golova. U 749 nastupa za Barcelonu argentinski nogometaš ima i 283 asistencije.

"Čudno je, ali radi se o tome da svjedočimo veličini"

Fotografije s bocama ranije su objavili Jan Oblak, Gianluigi Buffon, Kepa Arrizabalaga, a stigla je i fotografija golmana Tottenhama Joea Harta.

Njemu je Messi dao dva gola u ogledima Barcelone i Manchester Cityja s kojim je Hart imao ugovor od 2007. do 2018. godine.

"Ništa nego poštovanje za velikog čovjeka. Izgleda čudno što si 'ponosan' kada primiš golove, ali radi se o tome da svjedočimo veličini. Čestitam i bila je privilegija za mene biti dio povijesti i uspjeha koji nikada neće biti izjednačeni", napisao je Hart na Instagramu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.