Hemofarm i Rytas u polufinalu Eurocupa!

SRPSKI Hemofarm već je u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Eurocupa u Torinu priredio veliko iznenađenje izbacivši Dinamo iz Moskve, koji je slovio kao glavnog favorita za otvaranje završnog turnira. Hemofarm je slavio rezultatom 93:85 (20:18, 25:23, 25:19, 23:25).

Hemofarm je najveći dio utakmice bio u vodstvu, a u 14. minuti stigao je do prednosti od 9 koševa razlike, 31:22. Na poluvremenu je momčad iz Vršca vodila 45:41, a u 28. minuti je bivši centar Cibone, Mađar Marton Bader s dva pogođena slobodna bacanja doveo Hemofarm u najveće vodstvo na utakmici, 64:53. Moskovljani su u zadnjoj četvrtini uspjeli tek smanjiti zaostatak na minus 2, ali više od toga nisu mogli učiniti.

Hemofarm su do pobjede predvodili Bojan Krstović (16 koševa) i Nebojša Joksimović (15 koševa), ali vrlo dobar učinak imali su i Pavković, Mačvan, Marjanović i bivši igrač Cibone Marton Bader koji je zabio 10 koševa i ulovio šest skokova. Kod Dinama su najbolji bili Brian Chase i Travis Hansen koji su zabili po 19 koševa. U polufinalu će Hemofarm igrati protiv Lietuvos Rytasa.

Rytas nadigrao domaći Benetton!

Nakon što je Hemofarm eliminirao Dinamo iz Moskve, novi šok u Torinu priredio je Lietuvos Rytas. Bilo je očekivano da će se u polufinale plasirati domaći Benetton koji je imao apsolutnu podršku publike, ali Litavci su im pokvarili planove i slavili rezultatom 85:79 (18:27, 31:16, 16:19, 20:17).

Momčad Benettona predvodili su Gary Neal (18 koševa) i Judson Wallace (16 koševa), ali ostatak talijanske ekipe nije imao dobru večer, što nije bilo dovoljno protiv skakački nadmoćne momčadi Rytasa. Domaćine je uništio Chuck Eidson (23 koša, 8 skokova), a odlično su odigrali i Petravicius (12 koševa, 7 skokova) i Zavackas (16 koševa, 6 skokova).

Zadar sutra igra četvrtfinale Eurocupa protiv Iurbentije Bilbao, a ukoliko uspiju proći prvu prepreku Zadrani će u polufinalu igrati protiv pobjednika dvoboja Benettona i Lietuvos Rytasa.

P.V.
Foto: Andrija Lučić / CROPIX

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.