Henin: Nisam više tako praznovjerna

BELGIJSKA tenisačica Justine Henin otvorila je nastup na Australian Openu pobjedom protiv sunarodnjakinje Kirsten Flipkens 6:4, 6:3. No, u 2. kolu očekuje ju puno teži ispit, protiv pete nositeljice iz Rusije Jelene Dementijeve.

Osvajačica sedam Grand Slam turnira, uključujući i australski 2004. godine, koja je prije 20 mjeseci napustila tenis kao prva igračica svijeta, a u rujnu prošle godine je objavila povratak, bila je umjereno zadovoljna svojim prvim nastupom u Melbourneu.

"U početku mi je malo nedostajalo energije, kao da sam se mučila u ispunjavanju očekivanja. Bila sam premekana, nisam imala pravi ritam u igri. Sve je krenulo nabolje kada sam postala agresivnija na terenu. Drago mi je da je 1. kolo iza mene, jer to mi je uvijek najteži meč za igrati", izjavila je Henin.

Prava poslastica trebao bi biti njezin dvoboj 2. kola protiv Ruskinje Jelene Dementijeve, koja je prošlog tjedna obranila naslov pobjednice na WTA turniru u Sydneyju, svladavši u finalu Serenu Williams uz samo pet izgubljenih gemova. Henin je, pak, sezonu otvorila u Brisbaneu, te je u finalu protiv sunarodnjakinje Kim Clijsters propustila dvije meč lopte i – izgubila.Protiv Dementijeve ima 9:2 u karijeri...

"Igranje protiv pete tenisačice svijeta u 2. kolu je pravi izazov za mene. Znam da se samo pobjede računaju, a ja na ovako težak dvoboj u ranoj fazi turnira ne gledam kao na nešto loše, jer sam i tako u procesu povratka tenisu i takav meč može mi samo pomoći. Dvoboj protiv Dementijeve mobilizirat će me maksimalno u smislu podizanja razine igre, koncentracije i intenziteta. Bit će to sjajna provjera mogu li ja to, ili je još rano. Naravno, želim pobijediti i nastaviti svoj put u Melbourneu."

Henin je progovorila ponešto i o temama izvan tenisa, te je priznala da više nije tako praznovjerna – kao nekad…

"Otkada sam stigla u Melbourne, svaki dan sam išla u drugi restoran. To se u prošlosti ne bi moglo dogoditi! Očito sam i ja sazrila, te shvatila da neke stvari nemaju veze sa sportskim uspjehom ili neuspjehom na igralištu", rekla je uz smijeh.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.