Henman novi britanski Davis Cup izbornik?

BRITANSKI teniski savez (LTA) sprema se smijeniti aktualnog Davis Cup izbornika Johna Lloyda i na njegovo mjesto postaviti Tima Henmana, piše The Sun.

Velika Britanija je proteklog vikenda poražena od Litve u prvom kolu II Euroafričke skupine Davis Cupa (bez Andyja Murryja u sastavu), a pod Lloydom poražena je u pet posljednjih susreta.

Zanimljivo, posljednja britanska pobjeda došla je u rujnu 2007. godine protiv Hrvatske, što je bio danas 35-godišnjem Henmanu posljednji nastup za reprezentaciju u ulozi igrača.

Od tada Henman uživa u mirovini, a engleski dnevnik sada piše da bi se rado okušao u ulozi izbornika Davis Cup reprezentacije.

Ukoliko ipak Henman odbije ponudu LTA-a, izbornička bi funkcija mogla biti povjerena Gregu Rusedskom (36), naturaliziranom Britancu kanadskog porijekla koji je tijekom karijere uvijek bio u Henmanovoj sjeni i koji nikad nije uživao popularnost svog kolege.

Henman, bivši četvrti najbolji tenisač ATP ljestvice, jasno je dao do znanja čelnicima LTA-a da je spreman smijeniti Lloyda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.