Henry: Bio sam u izolaciji, godinu dana nisam vidio djecu. Samo sam plakao

Foto: Profimedia

THIERRY HENRY, legenda Arsenala i francuske reprezentacije, otkrio je da je tijekom igračke karijere imao problema s mentalnim zdravljem. Bivša zvijezda europskog i svjetskog nogometa, koja je zabijala i za Monaco, Juventus, Barcelonu i NY Red Bullse, dodala je kako smatra da se s depresijom borila od rođenja.

Henry je za Arsenal zabio 228 golova i imao 103 asistencije u 377 susreta. Osvojio je sedam titula s njim, među kojima dvije za najbolju momčad Premier lige. S 30 golova predvodio je momčad do povijesnog naslova u Engleskoj, onog u sezoni 2003./04. u kojoj je Arsenal osvojio titulu bez poraza.

"Prilagodio sam se"

S londonskim klubom igrao je i finale Kupa UEFA-e i Lige prvaka. Najprestižnije europsko klupsko nogometno natjecanje kasnije je osvojio kao igrač Barcelone. Bio je dio Barcine ekipe za koju mnogi govore da je bila jedna od najjačih momčadi svijeta. U njoj je osvojio ukupno sedam naslova. S Francuskom je osvojio europsko prvenstvo, a sa svjetskih ima zlato i srebro.

"Mislim da sam se s depresijom borio od rođenja. Jesam li znao za to? Ne. Jesam li nešto po tom pitanju napravio? Ne. Samo sam se prilagodio tome na neki način", rekao je i istaknuo da mu je posebno teško bilo kao treneru Montreala u vrijeme pandemije koronavirusa.

"Bio sam u izolaciji. Stvarno je teško bilo to što godinu dana nisam mogao vidjeti svoju djecu. Plakao sam. Nisam znao zašto plačem, ali dugo sam plakao."

Samo kritike, nikad pohvale

Henry je dodao da je od prvog ulaska na teren neprekidno radio i da nikada nije stao i sagledao što je napravio. Slušao je samo kritike, nikad i pohvale za sve dobro što je napravio. Kad je prvi put u životu uspio stati, tijekom pandemije koja ga je zatvorila u Kanadi, shvatio je da se možda bori s depresijom.

Nakon što se uspio vratiti kući u krug obitelji dobio je drugačiji pogled na situaciju. U trenutku kad je trebao ponovno prema Montrealu, zaustavile su ga suze njegove djece i djevojke.

"Prvi put sam pomislio da me netko vidi kao osobu, ne kao nogometaša. Osjetio sam da sam čovjek, da oni vole Thierryja, ne Thierryja Henryja. Spustio sam torbe i ostao", zaključio je.