Henry nezadovoljan nakon 9:0 pobjede svoje momčadi: Nisu smjeli prijeći centar

Foto: EPA

FRANCUSKA U-21 reprezentacija pobijedila je Cipar 9:0 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Francuska je povela autogolom Antoniua u 13. minuti. U 30. je Kalimuendo zabio za 2:0, na 3:0 povisio je Akliouche, a Kalimuendo je u 45. drugim golom zabio za 4:0, što je bio konačan rezultat prvog poluvremena.

Matsima je u 57. zabio peti gol, šesti je postigao Cherki u 65., a za 7:0 strijelac je bio Tel u 69. minuti. Cherki je u 80. zabio za 8:0, a konačnih 9:0 potvrdio je Tel u 93. minuti. Francuska nakon tri kola ima maksimalan učinak, no njezin izbornik Thierry Henry nije do kraja bio zadovoljan predstavom protiv Cipra.

"Nije mi se svidjela igra"

"Moram vrlo jasno reći da mi se nije svidjelo prvih 25 minuta. Poštovali smo naše zadatke u posjedu, no izvan posjeda to nije bilo tako. Dakle, u nekom trenutku kada napravite protiv bilo koga, vi ste otvoreni i dajete puno mogućnosti protivniku", rekao je legendarni napadač pa dodao:

"Sviđao mi se rezultat na poluvremenu, ali ne i način na koji smo igrali. Na poluvremenu sam rekao da ne želim vidjeti kako Ciprani prelaze našu polovicu terena. Postoje stvari koje treba poštivati u posjedu i izvan posjeda. Bez obzira na momčad, ako ne odradiš pravi presing, imaš problema. A mi smo ih imali."