Hertha otima Vranješa Hajduku?

IAKO JE načelno dogovorio prelazak u redove splitskog Hajduka, 30-godišnji zadnji vezni nogometaš Werdera Jurica Vranješ ima i mogućnost ostanka u Njemačkoj.

Njemački dnevnik Berliner Zeitung u izdanju od ponedjeljka piše da Vranješ želi ostati u Njemačkoj, te da ima ponudu berlinske Herthe, od ove sezone njemačkog drugoligaša. Momčad iz glavnog grada treba zamjenu za srbijanskog nogometaša Gojka Kačara, koji je prešao u redove HSV-a. Njihov je izbor navodno pao na iskusnog Osječanina.

"Bude li se pojavila prilika, moguće je da ćemo se pojačati na poziciji zadnjega veznog nogometaša", izjavio je sportski direktor Herthe Michael Preetz, a Berliner Zeitung piše da je predmet njegova zanimanja Vranješ. Nijemci pišu da je Vranješ iskusan (163 utakmice u Bundesligi, 26 u Ligi prvaka i 26 za hrvatsku reprezentaciju) te da je jak u skok-igri. S aktualnim je trenerom Herthe Markusom Babbelom dijelio svlačionicu Stuttgarta u sezoni 2004/2005.

Ugovor s Werderom, koji ga se želi riješiti jer više nije u planovima trenera Schaafa, Vranješ ima do ljeta iduće godine. Preko vikenda je načelno dogovorio dvogodišnji ugovor s Hajdukovim predsjednikom Joškom Svagušom, nakon čega je otputovao u Bremen dogovoriti uvjete raskida s njemačkim klubom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.