NBA doigravanje

Hillu WC važniji od američke himne: Radim to već četiri godine

Foto: Getty Images

RAZIGRAVAČ Milwaukee Bucksa George Hill nije izašao na parket tijekom intoniranja američke himne ususret dvoboju NBA doigravanja protiv Orlando Magica. Mnogi su to protumačili kao još jedan protest protiv rasne nejednakosti i policijske brutalnosti, ali Hill je imao drugačije objašnjenje.

"Želite istinu? Odem na WC prije svake utakmice i radim to već četiri godine. Ako se vratite unazad i pogledate snimke prošlih utakmica, vidjet ćete da to radim prije svake od njih. Dogodilo se da ste sada prolazili hodnicima i vidjeli kako se vraćam sa svojeg rituala prije utakmice", kazao je Hill koji je u pobjedi protiv Magica postigao 11 poena za 23 minute.

Hill je bio jedan od pokretača bojkota u redovima Bucksa prije utakmice koja je trebala biti odigrana u srijedu, ali je otkazana za tri dana kao i sve ostale utakmice doigravanja. Bio je jedan od najžustrijih u osudi policijskih snaga koje su u nedjelju sedam puta upucale Afroamerikanca Jacoba Blakea u Wisconsinu, 45 kilometara od Milwaukeeja.

"Bez obzira na zahtjeve za promjenama, one se nisu dogodile i zbog toga naš fokus ne može biti na košarci", govorio je u srijedu Hill.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.