Hit-igrač Reala na meti Bayerna. Eksplodirao je u siječnju i može otići besplatno

Foto: EPA-EFE

ŠPANJOLSKI veznjak Real Madrida Dani Ceballos (26) trenutno igra sezonu života koju je malotko očekivao. Prije samo nekoliko mjeseci smatralo se da je Ceballos među najniže rangiranim veznjacima Reala i nije se spominjao u razgovorima koji su uključivali legende poput Modrića i Kroosa te kandidate za njihove nasljednike, Valverdea, Tchouamenija i Camavingu.

Sada bivši španjolski izbornik Ceballosa, kojem je prethodno omogućio 11 nastupa, nije zvao na Svjetsko prvenstvo i činilo se kako će igrač kojem ugovor istječe na ljeto sasvim sigurno jako brzo napustiti Real. Međutim, Ceballos je u nastavku sezone eksplodirao.

U sedam dana je dva puta bio igrač utakmice u 1/16 finala Kupa kralja protiv Villarreala kada je zabio i asistirao, a zatim je asistirao protiv gradskog rivala Atletica u osmini finala. Nakon toga u prvenstvenoj pobjedi protiv Valencije nije ni zabio ni asistirao, ali su mu tribine Santiago Bernabeua zbog sjajne igre skandirale ime.

Cijena mu je višestruko pala

Španjolski medij Relevo piše kako je za Ceballosa, koji trenutno može pregovarati s drugim klubovima i u lipnju besplatno napustiti Real, najviše zagrizao Bayern München, čiji trener Julian Nagelsmann želi Španjolca u ekipi.

Međutim, sam Ceballos prioritet daje obnovi ugovora s Kraljevskim klubom. Nekoć je na Transfermarktu vrijedio 45 milijuna eura, a sada samo devet, no to bi se moglo promijeniti ako uskoro potpiše produljenje uz koje se može očekivati i povišica plaće.