Hitna operacija i pola godine pauze: Tragičar Čupić strgao koljeno!

NAJBOLJE desno krilo svijeta, naš Ivan Čupić, zaista nema sreće. Nakon što je zbog prilično bizarne ozljede ostao bez dijela prsta i angažmana na Olimpijskim igrama u Pekingu, našeg je reprezentativca zadesila nova teška ozljeda. Čupić je potrgao križne ligamente koljena u dvoboju slovenske rukometne lige između Gorenja iz Velenja i Preventa. S terena će izbivati minimalno šest mjeseci, što znači da neće pomoći Hrvatskoj u preostalim utakmicama kvalifikacija za EP.

Iako se prvotno činilo da se radi o lakšoj ozljedi, te da će sukladno s tim Čupić biti spreman za završetak sezone, magnetska rezonanca potvrdila je jednu od najneugodnijih ozljeda s kojom se sportaši susreću. Čupić je potrgao prednji križni ligamenti koljena i čeka ga hitna operacija.

"Za njega je sezona gotova. Potrgao je prednji križni ligament i već sljedeći tjedan ide na operaciju. Odsutan će biti šest mjeseci. Prvo je stradao njegov prst, onda se vratio i igrao odlično, a sada mu se dogodilo ovo s koljenom. Čupić je nezgodno doskočio, a oko njega nije bilo nijednog igrača", rekao je direktor RK Velenja Stane Osterlič u razgovoru za 24ur.

Naš rukometaš će tako propustiti sve preostale utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2010. koje se igra u Austriji.Trebao bi biti spreman za završni turnir, ako se Hrvatska na njega plasira, a koji je na rasporedu od 19. do 31. siječnja 2010.

Čupić je u Gorenju igrao odlično ove sezone, bio je prvi strijelac kluba i slovenske lige, a istaknuo se i fenomenalnim predstavama na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj. Na najvećoj rukometnoj smotri uvršten je u šestorku prvenstva, kao najbolje desno krilo.

Izbornik reprezentacije Lino Červar će tako na poziciji desnog krila vjerojatno koristiti Vedrana Zrnića i Zlatka Horvata.

M.Š.
Foto: 24ur

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.