HNS pokrenuo postupak protiv Luke Vuškovića

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ pokrenuo je postupak protiv Hajdukova talenta Luke Vuškovića (16) i pomoćnog trenera Tomislava Rogića nakon utakmice finala SuperSport Hrvatskog kupa, u kojem je splitski klub pobijedio Šibenik 2:0 i drugu godinu zaredom osvojio natjecanje.

"Hrvatski nogometni savez pokrenuo je disciplinski postupak protiv igrača Hajduka Luke Vuškovića i pomoćnog trenera Hajduka Tomislava Rogića. Disciplinski postupak pokrenut je zbog pjevanja neprimjerene pjesme u jutarnjim satima 25. svibnja, po dolasku na stadion Poljud prilikom proslave osvajanja SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa", stoji u priopćenju HNS-a.

Vušković pjesmom vrijeđao Šibenčane

Podsjetimo, kapetan Hajduka Marko Livaja s megafonom je poveo pjesmu koju je Torcida smislila posebno za navijače Šibenika i pjeva ju godinama. "Freze, traktori i seoski putevi, pičke šibenske, pičke šibenske, dobit ćete batine", odjekivalo je Rujevicom.

Livaja se s ostatkom momčadi nakon utakmice vratio u Split, a doček im je priređen na Poljudu. Torcida je opet pjevala pjesmu u kojoj vrijeđa Šibenčane, ali ovaj put su igrači to ignorirali, svi osim 16-godišnjeg Vuškovića.

Javio se na Instagramu, ali nije se ispričao

Sinoć se mladi stoper Hajduka prvi put oglasio nakon osvajanja Kupa, svog prvog seniorskog trofeja. Na Instagramu je objavio niz fotografija uz komentar: "Godina za pamćenje." Šibenčanima se nije ispričao zbog pjesme.

Dodajmo i da je Hajduk u svom jučerašnjem priopćenju naveo da će kazniti Livaju, a Vuškovićevo pjevanje uvredljive pjesme nigdje nije spomenuo. Vuškoviću prijeti novčana kazna ili suspenzija do šest utakmica.

Vušković je najveći talent Hajduka. Niz europskih klubova želi ga dovesti iako je upisao tek sedam nastupa u SuperSport HNL-u te tri u Kupu. Mjesecima se povezuje s PSG-om, Manchester Cityjem i drugim velikanima, a Hajduk bi na njemu trebao zaraditi desetak milijuna eura. Najveći Hajdukov transfer dosad je onaj Nikole Vlašića, kojeg je Everton u ljeto 2017. kupio za 10.8 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.