Hoće li arapski milijuni zadržati Kranjčara u Portsmouthu?

PUNO se proteklih mjeseci pisalo o odlasku Nike Kranjčara iz Portsmoutha, ali nakon što je bogati šeik kupio klub transfer hrvatskog veznjaka se sad čini manje vjerojatan. Mornari su tijekom tog razdoblja bili u velikim problemima, momčad je bila u velikim financijskim poteškoćama, a prijetilo joj je i ispadanje iz Premiershipa.

Portsmouth je na kraju ipak uspio očuvati prvoligaški status, ali se sve više pričalo o prodaji najboljih igrača jer je klub samo gubio novac. Međutim, kopernikanski obrat se dogodio nakon što je šeik Suleiman Al Fahim kupio klub od prijašnjeg vlasnika Alexandrea Gaydamaka. Inače, Fahim je član Uprave korporacije Abu Dhabi United Groupa (ADUG) koja je prošle godine kupila Manchester City.

Dolaskom arapskog kapitala, klub se riješio financijskih problema pa nema potrebe prodavati najbolje igrače Kranjčara, Glena Johnsona i Petera Croucha. Osim toga, Niko je nekoliko puta izjavio kako ne bi imao ništa protiv ostanaka u Portsmouthu.

Na tragu toga je i izjava braniča Portsmoutha Sylvaina Distina.

"Mislim da smo napravili odličan posao i spasili Portsmouth od ispadanja. Sada je na klubu red da napravi svoj dio posla, a to je da se pobrine da ostanu igrači koji su došli boriti za prvih osam mjesta Premiershipa. Sljedeće sezone se želimo boriti za to, a ne za opstanak jer to nije nimalo ugodno. Svaki uspješni klub je stabilan, a to znači da zadržava svoje najbolje igrače", rekao je Distin.

Portsmouth razmišlja o novom treneru, a jučer se pojavila informacija kako su Mornari zainteresirani za hrvatskog izbornika Slavena Bilića. Ipak, najviše šanse ima Sven Goran Eriksson, nekadašnji izbornik Engleske i Meksika.

M.Pa.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.