Esport

Hoće li Euro 2020. spasiti novu FIFA-u?

Screenshot: FIFA 20

EA Sports je prošle godine potpisao višegodišnje partnerstvo s UEFA-om za FIFA serijal te su time PES franšizi preoteli Ligu prvaka, Europa ligu i Super kup, a sada bi im to moglo donijeti i Europsko nogometno prvenstvo koje će se iduće godine održavati u 12 gradova u Europi.

>VIDEO Pogledajte koje promjene donosi FIFA 20. Biste li zbog njih kupili igru?

>Povijesni uspjeh najbolje esport ekipe s ovih prostora

Težak posao očekuje EA Sports koji se želi oporaviti od pada vrijednosti dionica tvrtke koji je uslijedio nakon što je objavljeno da je Juventus potpisao ekskluzivno partnerstvo s Konamijem za eFootball PES 2020 te da će se taj klub u FIFA-i 2020 zvati Piemonte Calcio. Naravno, u pitanju je i ponos jer je FIFA serijal uvijek prednjačio u broju licenciranih klubova i reprezentacija nad glavnim konkurentnom; zato je gubitak velikana poput Juventusa težak udarac.

Međutim, spas bi mogao biti nadolazeći Euro. EA Sports već ima dogovorenu suradnju s UEFA-om, a prošlogodišnje uključivanje Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji u FIFA-u 18 pokazalo se kao pun pogodak. Dodatno je poboljšalo prodajne rezultate, a rasla je i vrijednost dionica.

Čini se kako nema nikakvih prepreka da i u FIFA-i 20 zaigramo Europsko nogometno prvenstvo koje slavi šezdeseti rođendan. Besplatan mod, mogućnost odigravanja turnira s najboljim europskim reprezentacijama, nove FUT kartice, sve bi to dodatno privuklo igrače, a to je nešto čemu PES sigurno neće moći konkurirati.

Kvalifikacije za Euro 2020 nastavljaju se početkom rujna, a Hrvatskoj će sljedeći protivnik biti Slovačka koja trenutno drži drugo mjesto u skupini E zbog bolje gol-razlike. Euro 2020. počinje 12. lipnja i trajat će do 12. srpnja. Titulu prvaka Europe branit će Portugal.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.