LIGE PETICE

HOFFENHEIM - BAYERN 4:1 Kramarić s dva gola razbio osvajača Lige prvaka

Foto: Gulliver / Getty Images

HOFFENHEIM - BAYERN 4:1 u derbiju drugog kola Bundeslige. Strijelci: Bičakčić u 16., Dabbur u 24., Kramarić u 77. i u 90. minuti iz penala za domaćine te Kimmich u 36. za goste.

Kramarić se golgeterski kasno razbudio, ali do tada su ga u tom segmentu pokrivali suigrači

Osvajača dvostruke njemačke i također duple europske krune, koji je u zadnja tri mjeseca uzeo sva četiri trofeja za koja se natjecao, na ovoj utakmici spektakularno je pobijedio hrvatski napadač.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Andrej Kramarić zabio je treći i četvrti gol za Hoffenheim, u 77. te u 90. minuti iz penala. Trebao je još dva gola postići još u prvom poluvremenu, ali oba puta njegove udarce je sjajno branio Manuel Neuer. Međutim, Kramarićevi suigrači nisu samo čekali da on golgeterski proradi u utakmici u kojoj je igrao sjajno i prije prvog poentiranja.

U 16. minuti Dennis Geiger je ubacio iz kornera, Ermin Bičakčić na petercu nadvisio sve suparničke igrače, a Neuer samo gledao kako mu lopta ulazi u mrežu za vodstvo Hoffenheima 1:0. 

Neuer mu je u prvom poluvremenu sjajno obranio dvije prilike

Osam minuta kasnije domaćin je udvostručio prednost. Kramarić je s centra krenuo prema golu, prešao Alabu, ali loptu mu izbija Pavard. Međutim, tako je savršeno poslužio suparničkog igrača. Gurnuo je loptu u for Munasu Dabburu, koji sam izlazi pred Neuera. Bayernov vratar mu kreće u susret, ali Dabbur ga sjajno lomi lobom i zabija za veliku prednost domaćina.

Kramarić je prvu veliku priliku za gol propustio u 32. minuti. Napadač Hrvatske sve je napravio sam, a nakon što se probio pred gol pucao je prizemno u desni kut, ali Neuer po tko zna koji put ovog tjedna spašava gol. 

Kimmichova golčina za 2:1 je do kraja otvorila utakmicu

Četiri minute kasnije Bayern se sjajnim golom vraća u meč. Muller odigrava povratno na 18 metara od gola iskosa na lijevoj strani, a Joshua Kimmich u trku puca desnicom i pogađa pod prečku u suprotnu, desnu malu mrežu Baumannovog gola za smanjenje zaostatka na 2:1. 

U zadnjoj minuti prvog dijela opet velika prilika za Kramarića i opet nevjerojatni Neuer, ali i prečka, spašavaju Bayern. Bila je to nova sjajna solo akcija Kramarića. Driblingom u trku prešao je čuvare, došao pred gol i opalio pod prečku. Međutim, Neuer čudesno brani i odbija loptu u gredu.

Čekali Lewandowskog, dočekali Kramarića

Početak drugog dijela ukazivao je na to da će se Bayern iskopati iz velikog zaostatka, jer Dabbur je promašio još jednu veliku priliku za Hoffenheim, Zirkzee je pogodio prečku za Bayern, kojem u 57. minuti ulazi Robert Lewandowski. 

Međutim, umjesto zasluženog osvajača Zlatne lopte u godini kada ona neće biti dodijeljena, krenuo je zabijati Kramarić. U 77. minuti Bebou ga je pronašao u kaznenom prostoru dodavanjem s desne strane, a Kramarić okrenut leđima golu štopa loptu desnicom i onda bez gledanja i s Kimmichom na leđima pogađa lijevi kut gola Manuela Neuera. On je danas dva puta sjajno obranio Kramarićeve udarce iz blizine, ali ovaj put je čak i najbolji golman svijeta bio nemoćan pred hrvatskim napadačem i njegovim sjajnim udarcem.

Prva minuta sudačke nadoknade donosi drugi Kramarićev gol. Neuer pred golom ruši Beboua, a Kramarić izvodi penal tako da nakon kratkog zaleta zakucava desnicom pod prečku.

Sastavi:

HOFFENHEIM

Baumann; Posch, Vogt, Bičakčić - Akpoguma, Samassekou, Kaderabek - Baumgartner, Geiger - Dabbur, Kramarić.

BAYERN

Neuer; Pavard, Boateng, Alaba, Davies - Kimmich, Tolisso - Gnabry, Muller, Sane - Zirkzee. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.