PRIPREME HR KLUBOVA

HONVED - HAJDUK 0:5 Tudorova momčad dominirala, Caktaš zabio dva gola

Foto: hajduk.hr

HAJDUK je u turskom Beleku ostvario prvu pobjedu u pripremnim utakmicama. I to kakvu.

Nakon remija protiv švicarskog Grasshoppera (1:1), momčad Igora Tudora danas je pobijedila Honved 5:0. Šestoplasiranoj ekipi mađarskog prvenstva presudili su Leon Kreković u 13, Stanko Jurić u 32, Samuel Eduok u 72. te Mijo Caktaš u 78. i 89. minuti. 

Od starta Hajduk je krenuo brže, konkretnije i bolje od suparnika pa se na prvi gol nije puno čekalo. Oduzeli su Bijeli loptu na 30 metara u 13. minuti, nakon čega je Stanko Jurić s desne strane idealno ubacio pred gol za Leona Krekovića, a krilni napadač Hajduka iz blizine sigurno zabio pored nemoćnog vratara Honveda.

Pokraj terena u Beleku dominirali su hrvatski, engleski, mađarski i talijanski jezik. S klupe Hajduka se od igrača konstantno tražila brža igra prema naprijed, što se Bijeli i trudili raditi tijekom cijelog susreta. 

Već u 32. minuti bilo je 2:0 za Hajduk. Asistent kod prvog gola Jurić dočekao je ubačaj Jakova Blagaića s desne strane i u naletu opalio s ruba šesnaesterca lijevom nogom te pogodio donji desni kut za povećanje vodstva.

U 41. minuti Ardian Ismajli je ušao u igru umjesto Lumbardh Dellove koji je dobio nezgodan udarac u jednom duelu i nije mogao nastaviti utakmicu. 

U drugom poluvremenu viđen je isti scenarij. Hajduk je zatvorio obranu i što češće pokušavao ugroziti mađarskog protivnika, za koji je od 53. minute zaigrao i Tonči Kukoč.

Međutim, ni on nije pomogao Honvedu do kraja da ne primi još dva gola. Prvo je Marin Jakoliš u 72. minuti oduzeo loptu na svojoj polovici, dao za Hamzu Barryja koji dijagonalom pronašao Josipa Juranovića na drugoj strani. Potom je kapetan Hajduka sjajno ubacio na 14 metara, a Samuel Eduok glavom neobranjivo pogodio desni kut za 3:0.

Potom je Mijo Caktaš u 78. minuti sjajno pogodio iz slobodnog udarca s oko 25 metara, a u 89. Caktaš je zabio drugi gol na utakmici nakon asistencije Delića za konačnih 5:0.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.