rukometni euro

Da nije bilo korone, sjajni Marić ne bi ni bio na Euru. Horvat će to morati objasniti

LEGENDA RK Zagreba i bivši reprezentativac Hrvatske Zvonimir Bilić je za Index komentirao dramatičnu pobjedu Hrvatske protiv Islanda.

Jako čudna, ali na trenutke i jako zanimljiva i uzbudljiva utakmica. Treba biti pošten i reći da Island, ovako osakaćen bez sedam-osam igrača i nakon one velike pobjede nad Francuskom, nije mogao stajati na nogama u drugom poluvremenu. Ljudi su stajali i dodavali se.

No kako je njima tako je svima. Važna pobjeda za Hrvatsku jer svaka ovakva utakmica veliki je poticaj mladim igračima da budu još bolji, da pronađu vrhunske klubove, da si, na koncu, osiguraju egzistenciju, ali i da budućnost našeg rukometa bude svjetlija. Svaka ovakva pobjeda znači jako puno za odrastanje mladih igrača.

Ne možemo stalno prolaziti bez vanjskog šuta. To je sad već ozbiljan problem

Obrana i Pešić su prelomili utakmicu. Bilo je puno crnih rupa i, kao što stalno papagajski ponavljamo, nemamo izgrađene akcije za vanjski šut. Ne možemo igrati dva na dva stalno. Danas je prošlo, ali to neće moći prolaziti zauvijek. Na vanjskom šutu moramo raditi jer on nam je ozbiljan problem već jako dugo.

Horvat će na kraju morati dati odgovore na neka pitanja

Marino Marić je odigrao sjajnu utakmicu, a da nije bilo problema s koronom, on ne bi ni bio tu. Zašto je Horvat donio neke odluke, ne znam, zašto se odlučio zvati neke igrače, a ne druge, nemam pojma. Mi treneri smo odgovorni i za igru i za rezultat. Trener je taj koji odlučuje, a ne možemo dobiti neke odgovore tako što ćemo nekome ući u glavu.

Nije to laka pozicija biti izbornik, zajeban je to posao, ali ako si se prihvatio tog posla, onda moraš biti spreman i za odgovornost. Znat ćemo više nakon Eura jer će izbornik i stručni stožer napraviti analizu i tada ćemo biti sigurno pametniji nego što smo sad.

Ne mogu shvatiti da je nekome uopće palo na pamet dovoditi u pitanje znanje jednog Pere Metličića

Ono što se događalo nakon utakmice s Danskom najradije ne bih komentirao. Naravno, pričam o onim napadima na Metličića od strane izbornikovih sestara. Tu nema smisla išta reći. Znate kad bi meni sestra napisala nešto takvo? Nikad.

Nevjerojatno mi je da uopće nekome na pamet pada da ide dovoditi u pitanje znanje i autoritet jednog Pere Metličića. Žalosno je da se to uopće dogodilo. Nije mi jasno kako je došlo do toga, umjesto da se u reprezentaciji bave samo i isključivo rukometom i igrom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.