hrvatska - francuska 22:27

Horvat: Previše smo respektirali Francuze

Foto: Pixsell

HRVATSKA je u 1. kolu skupine C Europskog prvenstva izgubila od Francuske 27:22. Momčad Hrvoja Horvata dobro se držala protiv favoriziranih Francuza, ali je pokleknula u završnici u kojoj je u jednom trenutku igrala s dva igrača manje i Francuzi su rutinski došli do pobjede. Srbija je u drugoj utakmici razbila Ukrajinu 31:23.

Najefikasniji kod Hrvatske bili su Ivan Čupić sa šest i Tin Lučin s četiri gola, dok su Martinović i Šipić zabili po tri gola. Kod Francuza je Descat zabio sedam, Mem šest, a Fabregas pet golova. Evo što su izbornik Hrvoje Horvat te Ivan Čupić i Tin Lučin rekli nakon utakmice.

Ivan Čupić

"Stavili smo pred sebe jasan cilj da igramo bez respekta, ali su nam pobjegli i na otvaranju prvog i drugog poluvremena. Koliko smo se god trudili, nismo se uspjeli približiti i uvesti ih u nekakvu paniku. Bilo je dobrih, bilo je loših strana, ali ovo je samo jedna utakmica u skupini. Čeka nas Srbija i moramo biti pravi".

Tin Lučin

"Nakon poraza je teško biti zadovoljan. Ne znam što bih rekao. Prvih petnaest minuta smo platili danak neiskustvu. Primali smo lake golove i onda se teško bilo vratiti. Korona je vjerojatno utjecala, možda nije, ne znam. Nismo dobro otvorili utakmicu i dalje je bilo teško.

Jedno vrijeme smo ih potpuno zaustavili. Nisu imali rješenja i možda su nas te sudačke odluke malo poremetile, ali smo se previše njima bavili i tu smo se možda pogubili. Dali smo sve od sebe, ali Francuzi su bili bolji i zasluženo su pobijedili."

Hrvoje Horvat 

"Isključena su prelomila susret. Tu su nam se odvojili, nismo više imali snage da se približimo, a nisu nam ni dozvolili. Ključno je da smo ih previše respektirali na početku, nedostajao nam je šut izvana, a protiv ovakve ekipe ne smiješ promašiti toliko kontri. Kad je obrana gusta i agresivna, onda jako teško primamo golove. Bilo je perioda u kojima je obrana izgledala fantastično.

Tu nam nedostaje malo iskustva kao i u napadu, ali dobro smo se vraćali. Sve to trebat ćemo protiv Srbije. Utakmica protiv Srbije je najvažnija. Puno smo se psihički i fizički potrošili, ali moramo ovo ostaviti iza sebe i maksimalno se pripremati za Srbiju. Sad su vruće glave, ne treba puno pričati. Treba sve analizirati i dobro se odmoriti i već od jutra se pripremamo za sljedeću utakmicu.

I oni imaju dosta problema. Svatko je donio svoje probleme na ovaj turnir. Tenzije protiv Srbije su uvijek povišene i moramo se dobro pripremiti mentalno i fizički za taj susret. Najsvjetlija stvar na utakmici bili su navijači koji su popunili dvoranu. Dečki su nisu predavali do kraja."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.