BOKS

Hrgović: Babić me branio? Što je sad prešao u branitelje?

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

FILIP Hrgović vratio se u Hrvatsku nakon pobjede protiv kineskog borca Zhanga u sunaslovnoj borbi u saudijskoj Džedi. Hrgović je po izlasku iz aviona stao pred hrvatske medije te priznao da nije odboksao najbolji meč u karijeri. Hrvatski boksač, ipak, smatra da je zasluženo pobijedio.

"Sretan sam zbog pobjede. Bio je težak meč. Vidjeli ste i sami. Sretan sam što je otišlo na moju stranu za dlaku i što sam dao zadnje atome snage da uspijem. Moram se boriti za svjetsku titulu u jednom određenom periodu, ali sada, hoće li biti borba za ujedinjenje, hoće li isprazniti jedan od pojaseva... Ta borba može se dogoditi u roku od pola godine, ali i u roku od godine i pol. Dobra stvar je što sam obavezan izazivač i što me nitko neće moći zaobići", rekao je Hrgović.

Komentirao i zvižduke publike

"To je bio dojam publike, moj dojam je da sam zaslužio pobjedu, meč je bio jako napet, ali zaslužio sam, što govori i statistika udaraca. Nisam pogledao još meč i snimku, moj dojam i mojih bliskih ljudi je da sam zasluženo pobijedio i da se ne radi o krađi. Bilo je gusto, čak me i rušio, ali na iznenađenje mnogih, skupio sam snage i preokrenuo meč", rekao je Hrgović.

Alen Babić ga je branio od loših komentara

"Što je sada postao i branitelj? Ja stvarno ništa ne čitam, nisam to vidio, ali eto, ako me branio, hvala mu. Za to bi trebali i raditi, sunarodnjaci smo i bivše kolege. Trebamo se braniti, a ne napadati, to je on radio godinu-dvije. Pričao je gluposti, ali eto, hvala mu ako me branio.''

Još jedan meč ove godine

"Trebao bih boksati još jedan meč ove godine, tamo sredinom ili krajem prosinca. Čeka me 4-6 tjedana odmora pa novi kamp sredinom desetog mjeseca. Moram pričati sa svima, ali to je neki okvirni plan", zaključio je Hrgović.