Hrgović bez komentara na najavljenu kaznu HBS-a

Foto: Pixsell

FILIP HRGOVIĆ (26), hrvatski profesionalni boksač teške kategorije (5-0-0) i brončani olimpijac, odbio je komentirati pokrenuti stegovni postupak Hrvatskog boksačkog saveza zbog navodnog nesportskog ponašanja, vrijeđanja i omalovažavanja službenih osoba nacionalne boksačke kuće 15. i 16. lipnja 2018.

KRONOLOGIJA DOGAĐAJA

>> Hrgović prijetio i razbijao u prostorijama Hrvatskog boksačkog saveza, prijavljen policiji

>> Hrgović: Nisam prijetio, ti uhljebi i jugonostalgičari me neće zaustaviti

>> Boksački savez traži ispriku Hrgovića: "Pozivamo institucije da nas zaštite od nasilnika"

>> Hrgović uzvraća udarac: Nisam odbio Hrvatsku, pa nije moj otac išao u rat iz niških postrojbi

>> Pijetraj odgovorio Hrgoviću i objasnio zašto mu ne da pola svoje plaće

>> Pokrenut disciplinski postupak protiv Hrgovića: "Nije prvi put da nam prijeti"

"Filip Hrgović ne želi ni komentirati ni odgovarati na navode Hrvatskog boksačkog saveza", poručila je zastupnička agencija hrvatskog teškaša na Indexov upit o komentaru na pismo predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza kojim je potvrđeno pokretanje stegovnog postupka.

"Ti i takvi opetovani postupci te nasilničko ponašanje Filipa Hrgovića za svaku su osudu. Ističem, kao što smo već i ranije navodili, ovo nije prvi puta da on prijeti. Tako je i prije mog mandata prijetio ranijem predsjedniku saveza Anti Vičeviću, članovima Izvršnog odbora te glavnom tajniku. A i prije je zbog svog nezadovoljstva donesenim službenim odlukama uništavao imovinu i na natjecanjima Svjetske asocijacije AIBA-e u inozemstvu", otkrio je čelnik nacionalne krovne boksačke organizacije Bono Bošnjak u pismu koje je poslao medijima.

Filip Hrgović je sredinom lipnja u Hrvatskom boksačkom savezu izazvao incident zbog kojeg je prijavljen policiji. Izgredu su prethodili Hrgovićevi neuslišani zahtjevi da njegov tadašnji glavni trener Yousef Hasan bude uvršten na platnu listu Hrvatskog boksačkog saveza u sklopu olimpijskog programa.

Na izvanrednoj medijskoj konferenciji Hrgović je zanijekao optužbe za tjelesne napade i uvrede, no i zaprijetio da će odustati od Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine ne dođe li do promjene sadašnje situacije.

Trenutačno se u Sjedinjenim Američkim Državama, pod paskom novog trenera Pedra Luisa Diaza Beniteza, priprema za meč protiv Škota Garyja "Highlandera" Cornisha u zagrebačkoj Areni 8. rujna 2018. Ulog je interkontinentalni pojas svjetskog prvaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.