Boks

Hrgović: Moja sljedeća borba bi trebala biti 19. prosinca u Zagrebu

Foto: Screenshot

HRVATSKI boksač Filip Hrgović vratio se u Zagreb nakon 12. pobjede u profesionalnoj karijeri. Još uvijek neporaženi teškaš je u SAD-u tehničkim nokautom u petoj rundi svladao 39-godišnjeg Rydella Bookera.

Tom pobjedom je na ljestvici najboljih boksača u teškoj kategoriji skočio na 24. mjesto i nalazi se sve bliže imenima koje proziva za neku od svojih sljedećih borbi, a to su Britanci Joyce, Chisora i Whyte, Amerikanac Michael Hunter i Rus Alexander Povetkin.

Povodom povratka iz SAD-a Hrgović je održao press konferenciju u VIP konferencijskoj dvorani Zračne luke Zagreb.

Tijek Hrgovićeve press konferencije:

Filip Hrgović, hrvatski boksač: "Najljepše je biti doma. Sretan sam što sam se vratio."

"Sudac je napravio dobru odluku što je prekinuo borbu. Booker nije imao kontrolu nad mečom, nije bilo smisla da se nastavilo jer bi on dobio još više batina, bodovno je bio jako iza."

"Plan je da se do kraja borim 19. prosinca u Zagrebu. To nije 100 posto, bit će objavljeno ovaj tjedan. To je plan, a odluka će biti donesena u sljedećih 10 dana. Bit će priredba bez publike, tako da bi moglo biti neko manje mjesto gdje je potreban samo ring i kamere."

"To nije ugovor s Matchroomom, već samo Sauerland. Nakon toga imam još jedan meč s Matchroomom."

"Nemojte se bojati jer ne nosim masku. Negativan sam na koronu, ali u posljednjih 10 dana je bilo dosta testiranja."

"Meč prije pet tjedana je bio uvodni jer nisam boksao 10 mjeseci. Meč protiv Bookera je bio puno veći izazov. Jako dobro sam odradio borbu, prvi sam koji je prekinuo borbu s njim. Kubrat Pulev koji se dva puta borio za naslov ga nije uspio riješiti, a ja jesam. Prostora za napredak ima, ali ja se osjećam spreman za sve."

"Bio bi skraćen kamp za sljedeću borbu. Te koje sam prozivao, protiv njih bih se borio u veljači ili ožujku. To će biti veliki iskorak s protivnikom. To je 100 posto da bih se pomaknuo na ljestvicama za izazivača."

"Svejedno je tko je novi protivnik. Bitno je napraviti dogovor s njima. Želim se pomaknuti na ljestvici i postati obavezan izazivač. Želim dokazati sam sebi i cijelom svijetu koliko vrijedim. Svi koje sam ranije nabrojao bi vrijedili. Ima puno velikih imena."

"Naravno da čekam jedno veće ime. Naravno, ne treba srljati jer bitni su kampovi. U svakom od njih napredujem i ne treba to zanemariti. Idem korak po korak, ali od početka govorim da sam spreman za sve. U amaterskom boksu sam se borio sa svima najboljima."

"Ova kilaža između 108 i 110 kilograma mi je idealna. Dovoljno sam brz, tu sam optimalan. Možda je 109 moja borbena kilaža. Možda sam se za Kartoziju malo opustio pa je vaga pokazala dvije kile viška."

"Nemam komentara na Babića. On svojim načinom ponašanja i načinom boksa dovoljno govori o sebi. Boksački je jako limitiran i nema predispozicije da bude u svjetskom vrhu. Ima moje ime u ustima i to je skužio da prolazi i izlazi po portalima. Nemam puno komentara, što da kažem."

"Ako borba u ožujku ili veljači prođe dobro, trebao bih imati tri ili četiri borbe u 2021. godini."

"Naš cilj je IBF titula. Nakon meča u ožujku trebao bih biti top 5 ili 4 na ljestvici izazivača. Nakon te pobjede bih bio jako blizu. Nije isključeno da se za titulu borim 2021. godine, ali možda to ne bude nikad. Morat ćemo pričekati kako će se stvari razvijati."

11:27 Filip Hrgović je sletio u Zagreb i uskoro bi trebao započeti press konferenciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.