BOKS

Hrgović: Nešto nije u redu sa mnom

FILIP HRGOVIĆ je u Danskoj strašnim nokautom u 2. rundi pobijedio Grka Alexandrea Kartoziju i došao do 11. pobjede u 11. borbi u karijeri.

Najbolji hrvatski boksač bio je veliki favorit protiv inferiornog protivnika i dominirao je od prve sekunde. Kartozia nije bio nikakva prijetnja Hrgoviću i bilo je samo pitanje vremena kad će Hrgović završiti borbu. Na početku druge runde stjerao ga je u kut i onda strašnim desnim direktom doslovno ugasio Grka koji od šoka nije mogao doći ni na proglašenje pobjednika.

"Nešto nije u redu sa mnom. Počelo mi je biti žao protivnika koje nokautiram. Ostario sam, smekšao sam se, ali dečko je stvarno bio hrabar što je prihvatio ovu borbu i krenuo je na sve ili ništa. Žao mi je što je završilo ovako dramatično i nadam se da će biti dobro jer nije izgledao dobro. Nisam silio i dobio sam par nepotrebnih udaraca, ali sam se malo opustio kad je sjeo prvi udarac jer sam odmah shvatio koliko sam jači. Znao sam da je kraj blizu i zadovoljan sam kako sam taktički boksao. Ovo je bio meč za povratak nakon deset mjeseci, ali on je jako daleko od moje razine u svim pogledima", rekao je Hrgović za RTL nakon lake pobjede.

Hrgović nikad teži

U ovu borbu je ušao sa 112 kilograma, najviše u karijeri. Kartozia je imao čak 12 kilograma manje.

"Dobro sam se osjećao s tom kilažom, možda sam malo bio sporiji nego inače. Ali, jako sam ojačao fizički, jako udaram i kad dođu pravi protivnici, pokazat ću svu raskoš i biti još brži. Teško je donositi neke zaključke protiv protivnika koji nisu na mojem nivou. Ja sam tek na 60 ili 65 posto svojih kapaciteta i bit ću još bolji", rekao je Hrgović koji će ponovno u ring već za mjesec dana.

Protivnik će mu negdje u SAD-u biti Amerikanac Rydell Booker s kojim je sparirao dok je trenirao u Miamiju.

"On je sigurno kvalitetniji borac od Kartozije. Bio je nezgodan sparing partner, jedan od najboljih s kojima sam radio. No, on nije fizički spreman kao ja. Mlađi sam i u puno boljim boksačkim godinama, ali ga sigurno ne smijem podcijeniti jer je on boksao za svjetsku titulu. Jedva čekam tu borbu", zaključio je Hrgović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.