Hrgović: Nisam prijetio, ti uhljebi i jugonostalgičari me neće zaustaviti

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

NAJBOLJI hrvatski boksač Filip Hrgović održao je izvanrednu presicu nakon burnih događaja u prostorijama Hrvatskog boksačkog saveza, zbog čega je završio u policijskoj postaji.

Hrgović je jučer u službenim prostorijama boksačke kuće izazvao incident zbog kojeg je prijavljen policiji. Vijest je za Index potvrdio tajnik Hrvatskog boksačkog saveza Marko Marović.

"Došao je u naše kancelarije i počeo nam prijetiti. Vrijeđao nas je. Uputio nam je psovke, ali i prijetnje. Osobno mi je poručio da će me razbiti i da sam klošar. Nekoliko je svjedoka. Bio je izrazito bijesan. Sa zida prostorija uklonio je svoju fotografiju. Događaj smo prijavili policiji i izvješće je napravljeno. Postoji spor između Leonarda Pijetraja i Filipa Hrgovića koji se sada prelijeva na leđa Hrvatskog boksačkog saveza", potvrdio je Marko Marović za Index.

Hrgović se pobunio jer Hrvatski boksački savez ne plaća njegovog osobnog trenera Yousefa Hasana u sklopu olimpijskog programa. Danas je ispričao svoju stranu priče.

"Ako ja nisam nacionalni interes, ako oni u savezu smatraju da moj trener ne zaslužuje pola plaće, onda ću se odreći svog olimpijskog sna", najavio je Hrgović koji bi na sljedećim Olimpijskim igrama trebao biti jedan od kandidata za zlato.

Hrgović je otkrio da je prije tri mjeseca imao sastanak u Olimpijskom odboru na temu sufinanciranja trenera u vrhunskom sportu. Dogovoreno je da će se plaća, koja je do tada išla Hrgovićevom bivšem treneru Leonardu Pijetraju, podijeliti na dva dijela. Polovica bi išla Pijetraju, a polovica Hasanu, priča Hrgović.

"HBS je to trebao izglasati na izvršnom odboru. Nije me bilo tri mjeseca zbog priprema u Njemačkoj. Slao sam mailove, nisam dobio odgovor. Jučer sam posjetio savez da pitam o čemu se radi, a glavni tajnik mi je rekao da su odlučili da moj trener neće dobiti plaću. Bio sam ljut, uputio sam Maroviću nekoliko blagih uvreda. Nisam nasrnuo na njega. Na odlasku sam iz protesta bacio svoju sliku s olimpijskom medaljom na pod. Prijavljen sam policiji i bio sam na razgovoru na Trešnjevci", rekao je Hrgović dodavši da je optužen za prijetnje, fizički nasrtaj i uvrede koje, kako tvrdi, nije izrekao.

"Ne radi se o plaći, njima je svejedno kome će ići taj novac. U Münchenu su prije tjedan dana svi vidjeli naše kockice i čuli domoljubnu pjesmu. Smeta im što se čuje Geni kameni, tim uhljebima, jugonostalgičarima i parazitima smeta sve što je hrvatsko. Oni su razlog što tisuće mladih odlaze u Irsku i druge europske zemlje. Iz saveza mi nisu čestitali ni na jednoj pobjedi. Oni bi da slomim nogu i odem u Irsku. Neće me zaustaviti takvi miševi. Gorjet će Arena i Wembley", rekao je Hrgović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.