Hrgović predstavio novog trenera: "S njim mogu postati svjetski prvak"

Foto: Pixsell, Izquierdazo

HRVATSKI profesionalni boksački teškaš Filip Hrgović (5 - 0 - 0) u sljedećem razdoblju trenirat će pod paskom uglednog kubanskog trenera Pedra Luisa Diaza Beniteza.

"Pedro Diaz vrlo je uspješan i iskusan trener. Radujem se što ću raditi s njim i nastaviti se razvijati. Cilj mi je postati svjetski prvak. Vjerujem kako je Pedro Diaz pravi čovjek koji će mi pomoći da ostvarim zacrtano", poručio je Filip Hrgović za RTL Televiziju.

Dosadašnji glavni trener Yousef Hasan i dalje će biti dio stručnog stožera. 

"Zahvaljujem Yousefu Hasanu što je bio uz mene u mojim počecima profesionalne karijere. Zajedno smo odlučili kako mi je potreban netko iskusniji. Yousef Hasan bit će pomoćnik Pedra Diaza i uvijek će biti vrijedan član mojeg trenerskog tima", potvrdio je 37. boksač svijeta u teškoj kategoriji. 

Pedro Luis Diaz Benitez trenerski je ugled izgradio uspjesima s kubanskom reprezentacijom u amaterskoj kategoriji. Zaslužan je za tridesetak odličja osvojenih na olimpijskim igrama od 1992. do 2004. godine.

Trenirajući Felixa Diaza, i Dominikanskoj Republici osigurao je jedinu zlatnu olimpijsku medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

S titulom doktora znanosti na području pedagogije napisao je brojne publikacije o sportu te je surađivao s nekolicinom svjetskih prvaka u više kategorija.

Filip Hrgović sljedeći meč zakazao je za 8. rujna u zagrebačkoj Areni. Dio priprema provest će u Miamiju, a ostatak u Zagrebu. Protivnik još uvijek nije poznat. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.