Hrgović prijetio i razbijao u prostorijama Hrvatskog boksačkog saveza, prijavljen policiji

Foto: Pixsell (Marko Prpić)

JUČERAŠNJI posjet Filipa Hrgovića Hrvatskom boksačkom savezu protekao je uz izgred.

>> Hrgović sazvao izvanrednu konferenciju

Zagrebački boksač i olimpijac Filip Hrgović u službenim je prostorijama boksačke kuće izazvao incident zbog kojeg je prijavljen policiji. Vijest je za Index potvrdio tajnik Hrvatskog boksačkog saveza Marko Marović.

"Došao je u naše kancelarije i počeo nam prijetiti. Vrijeđao nas je. Uputio nam je psovke, ali i prijetnje. Osobno mi je poručio da će me razbiti i da sam klošar. Nekoliko je svjedoka. Bio je izrazito bijesan. Sa zida prostorija uklonio je svoju fotografiju. Događaj smo prijavili policiji i izvješće je napravljeno. Postoji spor između Leonarda Pijetraja i Filipa Hrgovića koji se sada prelijeva na leđa Hrvatskog boksačkog saveza", potvrdio je Marko Marović za Index uz opasku kako će Hrvatski boksački savez uskoro izići u javnost sa svojom verzijom priče. 

Prema Indexovim saznanjima, Filip Hrgović inzistira da Hrvatski boksački savez plaća njegovog osobnog trenera Yousefa Hasana u sklopu određenog olimpijskog programa. 

Na temelju odredbi Hrvatskog olimpijskog odbora, pravo na platna primanja i dalje posjeduje Leonard Pijetraj. U vrijeme suradnje - koja je prekinuta nakon Olimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. godine - Leonard Pijetraj s trenerske je dužnosti Filipa Hrgovića vodio do olimpijske brončane medalje u superteškoj kategoriji.

Budući da više nije u partnerstvu s Leonardom Pijetrajom, Filip Hrgović zalagao se da Hrvatski boksački savez plaća njegovog aktualnog trenera Yousefa Hasana.

Kada je shvatio kako se njegov zahtjev ignorira, osobno je posjetio Hrvatski boksački savez i priopćio kako će odustati od priprema za predstojeće Olimpijske igre ne bude li se aktualna situacija promijenila prema njegovoj želji da Yousef Hasan bude na platnoj listi nacionalne boksačke organizacije. 

Filip Hrgović jutros je u zagrebačkoj četvrti Sesvete održao izvanrednu tiskovnu konferenciju koju je sazvao u jučerašnjim večernjim satima. Više o obraćanju hrvatskog boksača donosimo uskoro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.