Hrgović prozvao Usika. Borit će se za svjetsku titulu već za dva tjedna?

Foto: Zeljko Hladika/Pixsell, EPA

HRVATSKI boksač Filip Hrgović (31) oglasio se nakon što je odgođen meč stoljeća između Tysona Furyja (35) i Oleksandra Usika (37), koji su se 17. veljače u Saudijskoj Arabiji trebali boriti za ujedinjenje teškaških titula. S obzirom na to da Furyja zbog posjekotine iznad desnog oka čekaju mjeseci oporavka, pojavila se priča da bi Hrgović mogao upasti umjesto Kralja Cigana, kako mu glasi nadimak, i boriti se s Usikom. Spektakl bi se mogao odviti već za dva tjedna, no službene potvrde zasad nema.

"Sada kada se Fury ozlijedio, spreman sam uskočiti i boriti se s Usikom. Usik, idemo, duguješ mi priliku. Vrijeme je da se suočiš sa mnom", izjavio je Hrgović za ESPN, prenosi novinar Mike Coppinger. Podsjetimo, Hrgović ima status obaveznog izazivača za IBF-ov pojas. Unatoč tome, dugo čeka na pravu borbu te dobiva slabije suparnike, zbog čega ga boksačka javnost kritizira.

Hrgoviću slijedi meč života?

Hrgoviću je nedavno propala borba s Josephom Parkerom, premda su obojica izrazila želju za tom borbom putem medija i društvenih mreža. Posljednji meč s vrhunskim protivnikom bio je onaj sa Zhileijem Zhangom 2022. godine.

Hrgović je nakon toga bez većih problema pobijedio Demseyja McKeana i Marka De Morija. U međuvremenu su ga mnogi kritizirali smatrajući da bira preslabe protivnike, no s Usikom bi se to moglo promijeniti. Bio bi mu to najveći meč u životu.

Hrgović je u profesionalnoj karijeri na 17 pobjeda u jednako toliko mečeva. Usik je neporažen s 21 pobjedom, od čega je 14 ostvario nokautom. Posljednji put borio se u kolovozu prošle godine, kada je nokautirao Daniela Duboisa.