Hrgović sazvao izvanrednu konferenciju

Foto: Pixsell (Marko Lukunić)

HRVATSKI BOKSAČ Filip Hrgović - tjedan dana nakon profesionalne pobjede nad Meksikancem Filibertom Tovarom u Münchenu - predstojeće subote obratit će se javnosti na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji.

"Nastavno na današnji susret i neprofesionalni odnos Hrvatskog boksačkog saveza prema Filipu Hrgoviću i njegovom treneru Yousefu Hasanu, Filip Hrgović odlučio se osobno obratiti medijima 16. lipnja 2018. (subota) u 9:30 u boksačkoj dvorani u Sesvetama", poruka je Kiti Ivete, predstavnice Filipa Hrgovića u odnosima s javnošću. 

Prema Indexovim saznanjima, Hrvatski boksački savez odbio je Hrgovićevom osobnom treneru Yousefu Hasanu isplatiti platne zaostatke na temelju trenerskog programa.

Pozadina cjelokupne priče ponešto je dublja. 

Prije nekoliko je mjeseci između predstavnika Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog boksačkog saveza dogovoren nastavak suradnje u vidu projekta vezanih za Filipa Hrgovića i Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Jedna od točaka dnevnog reda, s obzirom na trenersku dužnost i kompetencije, bila je i tema sufinanciranja Yousefa Hasana kao zamišljene uzdanice spomenutog projekta.

Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza na osnovi je dogovora trebao vijećati, zaključiti i proslijediti odluku Hrvatskom olimpijskom odboru oko sufinanciranja Yousefa Hasana. 

Međutim, obećanje se pretvorilo u mrtvo slovo na papiru. Tjednima se nitko nije odazivao, čak ni na osobne upite Filipa Hrgovića. 

Očito je situacija došla do usijanja što donekle i pojašnjava razlog sutrašnje konferencije Filipa Hrgovića.

Premda se pročulo kako je današnji posjet Filipa Hrgovića i Yousefa Hasana Hrvatskom boksačkom savezu protekao uz izgred, do incidenta ipak nije došlo.

Do objave tekućeg teksta za komentar je bio kontaktiran i Hrvatski boksački savez, no u nacionalnoj boksačkoj kući nitko se nije odazvao na poziv. 

Yousef Hasan, nekadašnji boksač podijeljene hrvatske i jordanske krvi, trener je s tri zvjezdice Svjetskog boksačkog saveza. Začudo, do današnjeg dana nije uvršten na platnu listu Sportskog saveza Grada Zagreba. 

Triput je bio prvak Saudijske Arabije. U Jordanu je, pak, svojevremeno triput bio proglašen najboljim boksačem zbog čega je nagrađen i kraljevskim priznanjem. Prije nekoliko je godina obnašao izborničku dužnost slovenske ženske reprezentacije. Trenutačno je izbornik hrvatske kadetske reprezentacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.