BOKS

Hrgovića čeka svjetski prvak iz 2016. u borbi karijere? Evo što on kaže na to

Foto: Jurica Galoic/Pixsell

FILIP HRGOVIĆ bi se trebao boriti u IBF-ovoj eliminatorskoj borbi za idućeg izazivača za pojas svjetskog prvaka i protivnik bi mu trebao biti Novozelanđanin Joseph Parker (29), svjetski prvak iz 2016. godine.

Pisalo se kako bi Hrgovićev protivnik trebao biti 42-godišnji Luis Ortiz, no Kubanac je tu borbu odbio.

Hrgović: Idemo!

Ortiz je tako uklonjen s IBF rankinga nakon što je odbio borbu s Hrgovićem. IBF je odmah ponudio borbu Parkeru, bivšem WBO prvaku u teškoj kategoriji. Hrgoviću se ta ideja svidjela pa se odmah oglasio na Instagramu.

"Idemo", napisao je na InstaStoryju hrvatski boksač.

Joshua je Parkeru uzeo svjetsku titulu

Parker je prošli mjesec pobijedio Dereka Chisoru drugi put u 2021. godini i podigao svoj učinak na 30-2 u profesionalnoj karijeri. Sky piše da se Parker nameće kao najizgledniji protivnik za Hrgovića.

Novozelanđanin je prije pet godina bio svjetski prvak pobijedivši Andyja Ruiza Jr. i nakon toga je dvaput obranio titulu. Izgubio ju je 2018. od Anthonyja Joshue, a zatim je doživio poraz od Dilliana Whytea.

Nakon toga je Parker ostvario šest uzastopnih pobjeda, što ga je vjerojatno dovelo u poziciju da se još jednom bori za svjetski naslov. Na tom putu trebao bi mu stajati Filip Hrgović.

Ortiz otpada

Hrvatski teškaš bi se trebao boriti u IBF-ovoj eliminatorskoj borbi za idućeg izazivača za pojas svjetskog prvaka. Titula je trenutačno u rukama Oleksandra Usyka, a Hrgović je treći u poretku izazivača.

Luis Ortiz i Charles Martin prošlog su se vikenda borili za poziciju u spomenutom eliminacijskom meču, a Ortiz je iz te borbe izašao kao pobjednik, no nakon što je odbio Hrgovića, izgubio je svoju poziciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.