Boks

Hrgovićev protivnik: Kad smo sparirali došao sam u Miami tulumariti, ovo sad je posao

Foto: Screenshot YouTube

U noći sa subote na nedjelju hrvatski teškaš Filip Hrgović će 12. put ući u ring u svojoj profesionalnoj karijeri. Do sada je upisao 11 pobjeda, a na putu do 12. trijumfa stoji mu američki veteran Rydell Booker.

Booker u karijeri ima 26 pobjeda i tri poraza, a još nijednom nije izgubio nokautom. Hrgović i Booker su u četvrtak odradili press-konferenciju, a na tvrdnje hrvatskog boksača kako će biti prvi koji je nokautirao Bookera, američki boksač je odgovorio:

Booker zna što može očekivati od Hrgovića

"Svi pričaju svašta dok ne uđu u ring. Znam da se dolazim boriti i znam Filipa. Bio sam mu glavni sparing partner jednom prigodom u Miamiju. Da budem iskren, u Miami sam otišao više kako bih tulumario, ali ovo sada je posao i definitivno sam u formi. Kad smo sparirali, obojica smo imali svojih trenutaka. Znam što mogu očekivati", kazao je Booker koji je u posljednjoj borbi 11. studenog prošle godine poražen od Kubrata Puleva.

Na zamjerke da se u posljednjih nekoliko borbi oslanjao više na obranu, Booker je rekao:

Bookerova karijera traje već 32 godine

"Promijenio sam cijeli tim, sve što sam radio... Ne želim da ispadne kao da nemam poštovanja prema bivšim trenerima, ali onaj posljednji je bio strogo defenzivni borac, a ja nisam takav", objasnio je 39-godišnjak i zaključio:

"Smatram se boksačem svjetske klase i koristim svoje boksačke mogućnosti. Pored toga, imam i dobar boksački IQ. Boksam već 32 godine, iako izgledam kao da mi je 25-26 godina. Znam kako se prilagoditi. Donekle znam što mogu očekivati, ali sam poprilično siguran i da on ima dobrog trenera u Pedru (Diazu) te da se i on prilagodio. Prijatelji smo i nakon borbe će sve biti kul između nas."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.