Hrvat u dvije utakmice primio 7 golova, a sad ima potres mozga? Trener: Razočaran sam

Foto: Profimedia

HRVATSKI golman Ivo Grbić (28) propustit će idući susret jer se sumnja da ima potres mozga. Podsjetimo, u zimskom prijelaznom roku napustio je Atletico Madrid i potpisao trogodišnji ugovor sa Sheffield Unitedom. Početak u engleskom prvoligašu bio je katastrofalan. U premijernom susretu primio je pet pogodaka od Brightona, koji je s 5:2 deklasirao Sheffield u četvrtoj rundi FA kupa i tako ga izbacio iz natjecanja.

Uslijedio je susret s Crystal Palaceom u 22. prvenstvenom kolu, čime je postao prvi hrvatski golman koji je nastupio u Premier ligi. Ivan Katalinić je branio za Southampton od 1980. do 1983., ali to je bila era prije Premier lige. Zatim je Stipe Pletikosa bio u Tottenhamu tijekom sezone 2010./11., ali je branio samo u FA kupu. Grbić povijesni susret neće pamtiti po dobrome.

U njemu mu je Eberechi Eze u 17. i 27. minuti zabio dva prekrasna pogotka, dok je početkom drugog dijela dobio udarac u glavu prilikom sudara sa suparničkim napadačem Jean-Philippeom Matetom. Uvjeravao je klupu da može nastaviti igrati, ali nije mu uspjelo. Zamijenio ga je Wesley Foderingham, koji je primio gol za poraz 3:2, kojim je Sheffield ostao na zadnjem mjestu, devet bodova od zone opstanka. 

VIDEO: Arena Sport

Grbić ima potres mozga?

Trener Sheffielda Chris Wilder potvrdio je da Grbić u subotu neće braniti protiv Aston Ville u 22. kolu Premier lige. "Neće braniti, pravila o potresu mozga stupaju na snagu, tako da smo izgubili svog golmana na 7 do 12 dana. To je veliko razočaranje", rekao je Wilder.

Wilder je kritizirao glavnog suca Tonyja Harringtona na susretu između Sheffielda i Crystal Palacea. Smatra da je Mateta trebao dobiti karton zbog prekršaja nad Grbićem te je poručio kako njegovi igrači nisu dovoljno zaštićeni. Najavio je, stoga, razgovor s predstavnicima engleske sudačke organizacije.

Grbić tijekom tri i pol godine upisao samo 14 nastupa za Atletico

Grbić je u ljeto 2020. prešao iz Lokomotive u Atletico Madrid za 3.5 milijuna eura. U slavnom klubu je u iduće tri i pol godine branio u samo 14 utakmica pa je u aktualnom prijelaznom roku napustio klub uz odštetu od 2.5 milijuna eura. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.