Hrvatska nije ispala protiv Italije, ispala je protiv Albanije

HRVATSKA reprezentacija remizirala je s Italijom 1:1 u zadnjem kolu skupine B Europskog prvenstva. Tako završava na trećem mjestu u grupi s dva osvojena boda i samo u teoriji ima nadu za prolazak u osminu finala. Vodila je Hrvatska od 55. minute golom Luke Modrića, no u osmoj minuti sudačke nadoknade, odnosno u zadnjem napadu na utakmici, Mattia Zaccagni šokirao je momčad Zlatka Dalića i zabio za prolazak Italije. Komentar utakmice dao je Krunoslav Rendulić.

Ispali smo protiv Albanije, ne protiv Italije

Ne mogu vjerovati. Nevjerojatno. Na kraju osam minuta sudačke nadoknade. Ne razumijem gdje je sudac našao tih osam minuta. Na osnovu čega? Bizarno totalno. Šteta, velika šteta. Ostaje jako ružan i gorak okus u ustima nakon ovog šoka. No moramo biti realni. Hrvatska nije ispala od Italije. Hrvatska je ispala od Albanije. To je bio kiks, to se nije smjelo dogoditi. 

Igrali smo solidno, ništa posebno, ali igra je imala glavu i rep. Izdržali smo neke njihove napade, zabili smo i nesvjesno smo se povukli. I onda primimo gol u zadnjoj sekundi. I dalje ne razumijem gdje je taj sudac pronašao tih osam minuta. 

Šteta, sve je bilo na terenu u redu, a onda taj šok

Što se tiče početne postave, ona je možda bila iznenađujuća, ali imala je smisla. Dalić je ostvario dominaciju u posjedu, imali smo, posebno u drugom poluvremenu, kontrolu utakmice.

Premda nismo stvarali neke prilike, ovo nije bilo loše. Ideja igre je bila u redu, jedino je možda malo više nedostajalo dizanja prema naprijed Stanišića i Gvardiola na bokovima. Ulaskom Budimira smo opteretili njihovu zadnju liniju i tako smo zabili i gol. A onda taj šok. 

Italija očito više nije ono što je bila. Zanemarimo li Euro prije tri godine, nisu se plasirali na zadnja dva SP-a, a na prethodna dva prije toga su ispali u skupini. Mi stalno, kad pričamo o Italiji, vidimo onu Italiju od prije 20 ili 30 godina. Nije to ta klasa, nije to ta kvaliteta. Međutim, eto, dobili su nas. Ponavljam još jednom, nismo ispali zbog Italije, ispali smo zbog Albanije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.