HRVATSKA REPREZENTACIJA

Hrvatska oslabljena na U21 Euru. Što je istina u slučaju Ćaleta-Cara?

Foto: Pixsell

DUJE ĆALETA-CAR ne putuje s Hrvatskom na Europsko prvenstvo do 21 godine koje se od 16. do 30. lipnja održava u Italiji i San Marinu. Izbornik Nenad Gračan morao je prekrižiti viceprvaka svijeta jer ga Olympique Marseille nije pustio na Euro. 

Ćaleta-Car je zdrav i imao je veliku želju nastupiti na Euru, ali novi trener francuskog velikana Andre-Villas Boas na hrvatskog stopera sljedeće sezone ozbiljno računa i želi ga 1. srpnja vidjeti na pripremama.

Večernji list jučer je objavio kako od ljudi bliskih igraču doznaju da Ćaleta-Car na Europsko prvenstvo ne putuje zato što je ranije, zajedno sa suigračem iz Marseillea Radonjićem, uplatio ljetovanje na Maldivima. Zatražili smo reakciju HNS-a vezano za te navode i status Ćaleta-Cara. 

"Marseille je poslao dopis u kojem igraču ne dopušta nastup na Europskom prvenstvu. Oni to mogu učiniti zato što nacionalne mladeži nisu u FIFA-inom kalendaru. To je razlog zbog kojeg Duje Ćaleta Car ne ide na Europsko prvenstvo. Sve ostale napise i navode ne možemo komentirati", rekli su nam iz HNS-a.

Provjerili smo FIFA-in kalendar i u njemu zbilja nije navedeno Europsko prvenstvo do 21 godine koje se održava u Italiji i San Marinu. U tom slučaju, prema pravilima, klubovi nisu obavezni pustiti igrače na završni turnir ako ne žele. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.