DAVIS CUP

Hrvatska u Davis Cupu ispala uz samo jedan osvojen set u šest mečeva

Foto: Dalibor Urukalovic / Pixsell

HRVATSKA teniska reprezentacija upisala je i drugi poraz na završnom turniru novog formata Davis Cupa. Nakon poraza od Rusije 0:3 branitelji naslova su i od Španjolske izgubili 0:3.

Prvi bod za Španjolsku osvojio je Roberto Bautista Agut pobijedivši Nikolu Mektića 6:1, 6:3 za samo 57 minuta igre, a potom je prvi tenisač svijeta Rafael Nadal porazio Bornu Goju 6:4, 6:3 za sat i 30 minuta i tako osigurao domaćinu pobjedu.

U trećem susretu Ivan Dodig i Ante Pavić su u meču parova izgubili od Marcela Granollersa i Rafaela Nadala 3;6, 4:6. Hrvatska je tako nastup u novom formatu Davis Cupa zaključila s dva poraza oprostivši se od obrane naslova pobjednika.

Samo jedan set u šest mečeva

Poraz od Španjolske stigao je nakon što se isto dogodilo protiv Rusije te je Hrvatska izgubila svaku šansu za napredak u Davis Cupu. 

Rusija je osigurala pobjedu u prva dva meča nakon što je Andrej Rubljov pobijedio Bornu Goju 6:3, 6:3, a zatim Karen Hačanov porazio Bornu Ćorića 6:7 (4), 6:4, 6:4. U posljednjem meču Hačanov i Rublev su u igri parova bili bolji od Ivana Dodiga i Nikole Mektića 7:6 (3), 6:4.

Raspad sistema prije Davis Cupa

Hrvatska je, dakle, kao branitelj naslova odigrala šest mečeva i osvojila samo jedan jedini set. Bez obzira na sastav, može se reći da je selekcija doživjela debakl. Od svih reprezentacija koje su dosad odigrale dva dana tenisa u ovom Davis Cupu, samo Hrvatska nema niti jednu pobjedu. 

Nikola Mektić je teško poražen od Bautiste Aguta kad je izašao na teren kao čovjek koji tri godine nije nastupao u singlu, a mladi Borna Gojo je upao umjesto Karlovića koji nije bio zadovoljan raspodjelom novca pa se povukao iz reprezentacije. 

Podsjetimo, tenisači su svega nekoliko dana prije ovog Davis Cupa smijenili izbornika Željka Krajana, a na njegovo mjesto stigao je Franko Škugor. Ranije smo i opširnije pisali o izborničkoj trakavici. 

Njegova smjena javnosti je došla kao veliki šok nekoliko dana prije početka završnice Davis Cupa, ali prema nekim izvorima o tome se u HTS-u razmišljalo već tjednima, a sve je kulminiralo smjenom Krajana i lošim rezultatom u Madridu.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.