Hrvatska u podne otvara juniorski Euro: "Tajna je u uigranosti, ali više nemamo 12 igrača Dinama"

Foto: Screenshot

HRVATSKA U19 reprezentacija danas u podne (12h) počinje svoj nastup na Europskom juniorskom prvenstvu u Njemačkoj.


Izbornik Ferdo Milin pokušat će nadmašiti rezultat A selekcije koja je s Antom Čačićem razočarala na tek završenom Euru u Francuskoj.

Hrvatska otvara svoj nastup susretom protiv Nizozemske u Skupini B, iz koje će u drugu fazu proći prve dvije ekipe. U skupini su i Engleska i Francuska.

"Raspoloženje je jako dobro. Pripremali smo se za prvu utakmicu s Nizozemskom i njihov tradicionalni sustav i nadam se da ćemo biti uspješni. Najbolja su im trojica igrača u napadu te treba paziti na njihovu brzinu i tehničke karakteristike. Međutim, nadam se da će se oni morati više baviti pitanjem kako zaustaviti nas nego mi njih", najavio je izbornik Milin.
 


"Vidi se da postoji određena nervoza u svlačionici, no pokušavam se potruditi da igrači budu mirni, da shvate da je to samo jedna utakmica u nizu u njihovim karijerama, da igramo nogomet i ne opterećujemo se", dodao je.

Mlada Hrvatska u drugom kvalifikacijskom krugu nije primila niti jedan pogodak, ali Milin tvrdi da mu je momčad oslabila zbog Dinamovih europskih obaveza. Ipak, na Euro je poveo devet igrača Dinama.

"Tajna je u uigranosti. Imali smo 12 igrača iz Dinama, koji su bili uigrani u istom klubu, što u Njemačkoj neće biti slučaj jer su potrebni Dinamu u borbi za Ligu prvaka", rekao je. 

Konačni cilj je, kaže Milin, "ući među pet najboljih, koji će ići na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji": "Glavni su favoriti Francuzi i Englezi. Uopće ne razmišljamo o tituli, samo razmišljamo kako da nam momčad najbolje reagira na terenu i napravi pozitivan rezultat u prvoj idućoj utakmici".
 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.