Hrvatska U-21 reprezentacija danas otvara Euro. Evo gdje gledati utakmicu

Foto: EPA

HRVATSKA U-21 reprezentacija danas u 18 sati igra prvu utakmicu na Europskom prvenstvu koje će se održati u Rumunjskoj i Gruziji. Momčad izbornika Dragana Skočića Euro otvara ogledom s Ukrajincima, a prijenos će biti na HRT-u 2. Uz Ukrajinu, Hrvatska je u skupini sa Španjolskom i Rumunjskom, s kojima igra u subotu, 24. lipnja i utorak, 27. lipnja.

Popis igrača Hrvatske za U-21 Europsko prvenstvo:

Vratari: Dominik Kotarski (PAOK), Ivor Pandur (Fortuna Sittard), Nikola Čavlina (Lokomotiva)

Braniči: David Čolina (Augsburg), Bartol Franjić (Wolfsburg), Nikola Soldo (FC Koln), Krešimir Krizmanić (Gorica), Mauro Perković (Dinamo), Niko Galešić (Rijeka), Niko Sigur (Hajduk)

Vezni red: Jurica Pršir (Gorica), Lukas Kačavenda (Lokomotiva), Martin Baturina (Dinamo), Ante Palaversa (Troyes), Veldin Hodža (Rijeka), Toni Fruk (Gorica), Marko Bulat (Dinamo)

Napadači: Roko Šimić (FC Zurich), Dion Drena Beljo (Augsburg), Gabriel Vidović (Vitesse), Michele Šego (Varaždin), Luka Stojković (Lokomotiva), Matija Frigan (Rijeka)

Skočić naslijedio Bišćana

"Prvi put predstavljam svoju zemlju i naravno da ima emocija, drugačije je raditi ovaj posao nego bilo koji drugi. Ukrajina je dobro organizirana momčad s odličnim, individualno jakim napadačima, a snažni su i u visokom presingu.

Nije samo Mudrik problem, imaju i drugih dobrih igrača. Teško je znati tko će se nametnuti, ali radili smo na svojim varijantama i više smo razmišljali o svojoj igri. Svi su zdravi, nemamo ozlijeđenih", poručio je izbornik Skočić, koji je na toj poziciji u travnju zamijenio Igora Bišćana nakon što je on preuzeo Dinamo.

Franjić i Pršir: Spremni smo

"Mislim da smo spremni i da u dobrom stanju očekujemo susret s Ukrajinom. Uvijek je važno dobro otvoriti natjecanje i idemo na pobjedu, imamo se pravo nadati dobrom rezultatu, a izostane li, moramo ostati pozitivni. Imamo tri utakmice u skupini, a živimo za taj prolazak skupine", rekao je reprezentativac i član Wolfsburga Bartol Franjić.

"Dobro smo se spremili. To nam je bilo dovoljno da upoznamo izbornika i on upozna nas. Mislim da smo spremni. Relativno kratko je trajala naša adaptacija na trenera, vidimo da se radi o kvalitetnom izborniku", izjavio je hrvatski i veznjak Gorice Jurica Pršir.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.