Hrvatski nogometaši

Hrvatska večer u superkupovima diljem Europe. Četiri igrača osvojila titule

Foto: AP Photo/Mike Kireev/Guliver Images

DANAS su se u europskom nogometu igrala četiri superkupa i sva četiri osvojili su hrvatski nogometaši.

Prvi su zaigrali ruski prvak Zenit protiv osvajača kupa, Lokomotiva iz Moskve. Zenit je pobijedio s uvjerljivih 3:0 golovima Kuzjajeva, Azmouna i Erokina, a u igru je u 86. minuti ušao hrvatski reprezentativac Dejan Lovren. Vedran Ćorluka pomoćni je trener Lokomotiva.

Uspješan je u Poljskoj bio Rakow, prošlosezonski osvajač kupa. Bivši igrač Hajduka Fran Tudor zabio je za Rakow protiv varšavske Legije u 10. minuti, a takav je rezultat bio sve do 93. minute, kada je Josip Juranović asistirao Emreliju za izjednačujuć pogodak. Pristupilo se izvođenju kaznenih udaraca i u njemu je pobijedio Rakow, iako je drugi Hrvat u njegovom dresu Zoran Arsenić promašio penal. S druge strane, Juranović je zabio u raspucavanju, ali to Legiji nije pomoglo.

Treći superkup igrao se u Belgiji, a njega je s Club Bruggeom osvojio Matej Mitrović. Genk je poveo 1:0 preko Bongonde, ali Brugge je izjednačio Mitrovićevim pogotkom u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela. U drugom su poluvremenu Lang i Cilnton Mata zabili za titulu Club Bruggea, dok je poraz u 93. minuti ublažio Uronen. Današnji nastup odlična je vijest za Mitrovića, koji je prošle godine u belgijskoj ligi zaigrao samo šest puta.

Zadnji je odigran u Bugarskoj, gdje je Ludogorec pobijedio CSKA iz Sofije 4:0. Bivši vratar Gorice Kristijan Kahlina branio je svih 90 minuta za Ludogorec.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.