Hrvatske rukometašice igraju ključnu utakmicu na Euru. Evo gdje je možete gledati

Foto: Igor Soban/PIXSELL

HRVATSKA ženska rukometna reprezentacija večeras u 18.00 sati igra drugu utakmicu na Europskom prvenstvu protiv Mađarske. Utakmicu ćete moći pratiti uživo na programu RTL 2, uz tekstualni prijenos na Indexu. Reprezentativka Larissa Kalaus kaže da, iako će to biti težak susret, ne sumnja u kvalitetu naše obrane i napada.

"Bit će to teška utakmica i premda Mađarska ima dosta igračica iz mađarske lige koja je jedna od jačih u Europi, ja ne sumnjam u kvalitetu naše obranu i naš kvalitetan napad, s našim malim brzim igračicama. Njima možda više odgovara igra jedan na jedan, možda su više navikle na šuterice i bit će im teško zadržati naše brze igračice, tu leži naša prednost", kazala je Kalaus, ističući kako što prije treba zaboraviti poraz od Norveške i okrenuti se na sljedeće utakmice.

Mađarice pobijedile u prvoj utakmici

Mađarska je u prvom kolu sa 33:28 pobijedila Švicarsku, tako da hrvatske rukometašice moraju pobijediti jer pobjeda iz tog susreta vrlo vjerojatno znači prijenos dva boda u drugi krug prvenstva. Hrvatska je na zadnjem EP-u u Danskoj prije dvije godine slavila protiv Mađarske 24:22.

"Treba se fokusirati i izvući nešto dobro iz te utakmice. To je sada sasvim drugačija ekipa. Treba uzeti ono što je bilo dobro i ključno je odigrati što duže i što bolje. Kako izbornik kaže, utakmica se igra do posljednjeg sučevog zvižduka", rekla je Kalaus, naglasivši da treba pokušati izbjeći sve loše iz utakmice s Norveškom.

"Treba izbjeći pad koncentracije i ne bismo smjele raditi takav veliki broj tehničkih grešaka. Moramo se fokusirati i da nam se ne događaju crne rupe", kazala je za kraj jedna od najvećih uzdanica hrvatske reprezentacije.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.