KSW

Hrvatski borac došao do velike pobjede u KSW-u. Pogledajte kako je slomio Poljaka

Screenshot: KSW

DANAS se u poljskom Lodzu održava priredba KSW 70 koju predvodi borba u teškoj kategoriji između Mariusza Pudzianovskog i Michala Materle, a na priredbi nastupaju i dva hrvatska borca. Riječ je o Ivanu Erslanu koji se u lakoteškoj kategoriji bori s Rafalom Kijanczukom te o Franciscu Croata Barriju, koji je svoju borbu protiv Lukasza Rajewskog u catchweight kategoriji već odradio.

Croata je u kavez ušao uz pjesmu Marka Perkovića Thompsona "Dolazak Hrvata" te uz hrvatska i argentinska obilježja, a imao je sreće da ista pjesma zasvira u Lodzu i na kraju borbe jer to naravno znači da je pobijedio. Polovicom druge runde došao je do pobjede nakon što je gušenjem slomio Poljaka. 

Tijekom prve runde Croata je napadao i pokušavao iznenaditi poljskog borca rušenjem kako bi preselio borbu u parter što mu više odgovara, ali nije uspio nijednom pa se na pauzu otišlo bez velikih uzbuđenja. Odmah početkom druge runde jednim udarcem je uzdrmao Rajewskog, a onda navalio i uspio ga srušiti. Čim je borba preseljena u parter, Barrio ju je uspio i završiti.